Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Feestelijke start nieuwbouw Biddinghuizen

Donderdag 16 oktober 2008
Feestelijke start nieuwbouw Biddinghuizen
Foto: Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - Woensdag 15 oktober werd op feestelijke wijze onder grote belangstelling van de bewoners door wethouder Koning, de eerste steen in de gevel geplaatst in het appartementengebouw aan de Voor/Boshof.

Hij werd hierbij ondersteund door leerling bouwvakkers die via de leerlingbouwplaats het vak in de praktijk leren. Met dit officiële moment krijgt de bouw van 39 woningen een feestelijk tintje. Wethouder Koning benadrukte dat door de bouw van deze woningen aan het dorp verschillende woningtypes worden toegevoegd waardoor mensen een wooncarrière kunnen maken in Biddinghuizen.

Hij was blij dat gemeente en OFW samen een dergelijk plan kunnen ontwikkelen.

De 39 woningen zijn voor verschillende doelgroepen: zowel jongeren, gezinnen als senioren. En na het seniorencomplex de Tas is dit project het eerste nieuwbouwproject sinds lange tijd in Biddinghuizen.


Biddinghuizen krijgt er een gevarieerd aanbod aan woningen bij. Er komen 16 levensloopwoningen (55+), 13 appartementen voor starters en 1- en 2 persoonshuishoudens en 10 eengezinswoningen.

Naar verwachting zullen de woningen halverwege 2009 klaar zijn. Als deze woningen klaar zijn, worden er in de tweede fase nog eens 54 woningen gebouwd. De start van de bouw hiervan is afhankelijk van de vergunningprocedure.


Levensloopwoningen
De 16 levensloopwoningen worden aan de Voor gebouwd. Naast een lichte woonkamer met open keuken hebben deze woningen een slaapkamer en een badkamer met een tweede toilet op de begane grond.

Op de 1e verdieping zijn nog twee extra slaapkamers. Ook is het mogelijk om op de verdieping een extra badkamer te laten maken. Zo kan ook op de verdieping de hoofdslaapkamer worden gesitueerd. En dient de kamer beneden als hobbykamer. In de toekomst kan dan de situatie altijd gemakkelijk worden aangepast.


Appartementen
De 13 appartementen zijn speciaal voor starters of 1 –2 persoonshuishoudens. Ze worden gebouwd aan de Cultuursingel. Er zijn twee typen appartementen in het complex, namelijk de tussenappartementen en de hoekappartementen.

De appartementen hebben allemaal een woonkamer met open keuken en één ruime slaapkamer. De hoekappartementen beschikken over een tweede slaapkamer. De appartementen op de verdieping zijn voorzien van een balkon. Het balkon is bereikbaar vanuit de woonkamer. De appartementen op de begane grond hebben een terras.


Eengezinswoningen
De 10 eengezinswoningen aan de Cultuursingel hebben een woonkamer met open keuken en een tuin met berging op de begane grond en drie slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping.

De 2e verdieping beschikt over een een zolder.

Keuzes
Zoals gebruikelijk biedt OFW keuzemogelijkheden aan de toekomstige bewoners voor badkamer, toilet en keuken. Dit betreft de kleurkeuze voor wand- en vloertegels, het aanrechtblad en de kleur van de keukenkastjes. De woningen worden daarom in een vroeg stadium toegewezen, waarna de keuzemogelijkheden en voorwaarden worden toegelicht, tijdens een nog te organiseren keuzeavond. Vanavond is de laatste avond voor de levensloopwoningen.

Extra energiebesparing
OFW bouwt deze woningen extra energiezuinig. Ze hebben een energieprestatie die aanzienlijk beter is dan het huidige bouwbesluit.

Normaal gesproken moeten nieuwe woningen een EPC hebben van 0,8 in dit geval is de EPC tussen de 0,57 en 0,62. Dit is dus zo’n 30% beter dan standaard. Ook in dit geval is dit het resultaat van een goede samenwerking tussen aannemer Mateboer , architect De Velde, adviseur Woonscan en OFW. Voor bewoners is dit natuurlijk een extra voordeel.

Informatie
Al deze woningen blijven ondanks de verder stijgende bouwkosten en de extra energiebesparende maatregelen nog steeds onder de huurtoeslaggrens. De woningen die nu worden gebouwd zijn inmiddels verhuurd. In de 2e fase zullen nog eens 54 vergelijkbare woningen worden gerealiseerd. Het betreft 26 eengezinswoningen, 10 levensloopwoningen en 18 appartementen. Iedereen die geïnteresseerd is in een dergelijke woning kan contact opnemen met OFW.

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Uitbreiding Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.8 °C
  • 0.0 mm
  • 20.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top