Tel. 0321-333169 Peter Evers
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Dames BAS blijven ongeslagen

Zondag 19 oktober 2008
Dames BAS blijven ongeslagen
Foto: BAS Basketbal

BIDDINGHUIZEN - De dames van Bas basketbal hebben ook hun vijfde competitiewedstrijd in winst omgezet. In een van beide kanten matige wedstrijd werd in Borne van Kikkers gewonnen, 50-81.

Hiermee houdt het team haar ongeslagen status in de dames rayonhoofdklasse.

In de eerste vier minuten van de wedstrijd doen beide teams niet voor elkaar onder. BAS leidt wel vanaf het begin maar Kikkers vindt meteen weer aansluiting. In de vijfde minuut pakt Kikkers haar eerste en enige voorsprong in de wedstrijd, 8-7. Dat is in het eerste kwart ook meteen de laatste veldscore van Kikkers.

BAS verdedigt niet goed en fanatiek genoeg maar weet in een lagere versnelling toch twee keer balbezit te krijgen uit de press verdediging. De dames van BAS missen daaruit vervolgens drie vrije worpen maar daar weet Kikkers niet van te profiteren. In de zesde minuut scoort Margreet Raterink zeven punten op rij, waaronder een driepunter, en het eerste gaatje wordt geslagen. Langzaam maar zeker wordt de voorsprong opgebouwd en een paar prima gespeelde aanvallen betekenen een voorsprong in het eerste kwart van 9-22.

In het tweede kwart blijft Kikkers bij. BAS speelt de aanval niet goed omdat er veel te dicht bij de basket wordt gespeeld. Daardoor ontstaat er in de bucket te weinig ruimte. Toch blijft het team scoren en in de zesde minuut van het tweede kwart is het verschil 16 punten, 19-35.

De BAS dames gaan slordig spelen en verliezen de concentratie. Kikkers profiteert dankbaar en plaatst een 6-0 rum waardoor het verschil weer is teruggebracht tot 10 punten in de achtste minuut. Cach Jan Verhoeff neemt een time out en geeft opdracht de aanval breder te spelen en verdedigend scherper te zijn. Bas gaat rusten met een voorsprong van 14 punten, 27-41.

In de tweede helft blijven de dames van BAS hele goede momenten afwisselen met ongeconcentreerd spel. Kikkers heeft niet zoveel meer in de melk te brokkelen. Al in de tweede minuut wordt er door de BAS dames een gat van meer dan 20 punten geslagen, 28-49. Door een aantal gemiste vrije worpen aan de kant van BAS komt Kikkers weer terug tot 38-52.

In het derde kwart kan BAS het gat niet groter maken, 46-60. In het vierde kwart wordt de genadeslag uitgedeeld. Onder leiding van een enorm goede verdedigende van Mette Visser die overal tegelijk lijkt te zijn, wordt er korte metten gemaakt met Kikkers. Ze weten slechts een veldscore te maken in het vierde kwart.

Van 48-65 loopt BAS weg naar een alleszeggende 50-81 overwinning. Geen goede wedstrijd maar wel een ruime overwinning.
Scores: Margreet Raterink 21, Annemarie van Wijk 16, Corina Ros 15, Leontien Hegge 10.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top