Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Langere termijn voor glasvezel

Donderdag 30 oktober 2008

BIDDINGHUIZEN - BIGDOG, de Bewoners Initiatiefgroep Dronten Op Glasvezel, heeft afgelopen maandag overlegd met de directie van Reggefiber, het moederbedrijf van Glashart.

Volgens de groep is termijn voor het bereiken van het minimale aantal inschrijvingen voor het glasvezelnetwerk veel te kort gekozen.

BIGDOG heeft weten te bereiken dat de termijn nu verlengd is: uiterlijk 15 december moet de grens van 40% zijn bereikt.

Van de zijde van Glashart werd gesteld dat de wervingsactie later dan gepland op gang is gekomen doordat het maken van afspraken met de gemeente nogal moeizaam verliep. Daarnaast werd gezegd dat Dronten een lastige gemeente is om glasvezelaansluitingen aan de man te brengen. "De mensen hier zijn erg nuchter, willen concrete dingen horen en liefst zien. Wat er met glasvezel allemaal meer kan dan met koperen kabels is nog nergens in de gemeente te zien. Daarom lopen mensen er niet zo snel warm voor", vat Henk Bosboom, voorzitter van BIGDOG, het probleem samen. "Alles met elkaar vonden wij dat met de gestelde termijn (eerst tot 15 oktober, later bijgesteld tot 15 november) dit uitstekende product geen eerlijke kans zou hebben gekregen. Daarom hebben wij de Glashart onder druk gezet om tenminste 4 weken extra tijd te krijgen voor de bewoners van de drie dorpen."

De groep weet nu wat er nog moet komen: 3250 handtekeningen van huishoudens die een aansluiting op het glasvezelnet willen. Dat het niet makkelijk wordt om dat te halen is duidelijk. "Wij willen alles op alles zetten om deze nieuwe infrastructuur in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant te krijgen. Ons motto is niet voor niets: Wij gaan voor glasvezel.... en we leggen u graag uit waarom. We zullen ons uiterste best doen om de nieuwe mogelijkheden die hiermee binnen ieders bereik komen aan de bewoners duidelijk te maken, en als het even kan te laten zien", aldus Henk Bosboom.

De groep gaat dus een eigen campagne opzetten, waarin voorlichting de rode draad zal zijn. De groep wil beslist niet als verkoper worden gezien, maar onafhankelijke voorlichting is de leden op het lijf geschreven.

Hun goede raad: schrijf tenminste in voor een z.g. TV-only abonnement. U krijgt dan om te beginnen een TV-signaalvan een veel betere kwaliteit dan met "koper" mogelijk is. Zelfs als u daar geen gebruik van maakt wordt voor 12 x € 14,95, dus voor minder dan € 180,=, de aansluiting in uw woning aangelegd. Wie al klant bij Solcon is betaald zelfs geen inschrijf- en administratiekosten. Wie zich pas later aanmeld betaald minimaal € 350 voor enkel de aansluiting.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Radio - TV
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top