Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Stapels versierde schoenendozen met schoolspullen

Donderdag 20 november 2008
Stapels versierde schoenendozen met schoolspullen
Foto: De Tamarisk

BIDDINGHUIZEN - Op De Tamarisk in Biddinghuizen staan stapels versierde schoenendozen. Ze zijn gevuld met schoolspullen en cadeaus voor kinderen in arme landen.

Deze schoenendozen van de actie Schoenmaatjes werden ingeleverd en daarna gaan ze als cadeau naar kinderen die leven in armoede of oorlog in Afrika, Azië en Oost-Europa.


Teken van verbondenheid
Schoenmaatjes (voorheen Operatie Schoenendoos) is een jaarlijks terugkerende, landelijke actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en cadeaus.

De dozen worden als teken van verbondenheid uitgereikt aan kinderen in ontwikkelingslanden. Schoenmaatjes is een actie van Edukans en de grootste kinderactie voor ontwikkelingssamenwerking.


In 2007 deden 174.000 kinderen mee. De actie vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats en opnieuw doen vele scholen door het hele land mee. Door het versieren en vullen van een doos raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van kinderen in ontwikkelingslanden. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met vriendjes ver weg die het moeilijk hebben.

Veel Schoenmaatjes op De Tamarisk
Ongeveer 155 kinderen hebben meegedaan aan deze actie. Alle dozen waren mooi versierd.
Dinsdag 11 en donderdag 13 november hebben moeders en vaders de dozen naar het inleverpunt in Dronten gebracht. De kinderen hebben ook nog uitleg gekregen over deze zeer geslaagde actie.

Uitdelen van schoenendozen
Na een lange reis worden de schoenendozen van de actie Schoenmaatjes aan de kinderen in onder andere Oeganda, Malawi en Irak uitgedeeld. Ze gaan naar kinderen die leven in moeilijke omstandigheden, zoals weeskinderen en kinderen die uit een oorlogssituatie komen. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten.

Een actie van Edukans
Schoenmaatjes is een actie van Edukans. Edukans vindt dat ieder kind in de wereld recht heeft op onderwijs. Ze steunt daarom onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, maar betrekt ook Nederlandse leerlingen bij ontwikkelingssamenwerking. Bijvoorbeeld met de actie Schoenmaatjes. Edukans is een kans op onderwijs voor alle kinderen.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek PCBS De Tamarisk
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.7 °C
  • 1.0 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top