Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Vijf Nederlandse Kampioenen Behendigheid

Donderdag 20 november 2008
Vijf Nederlandse Kampioenen Behendigheid
Foto: Agility for Fun - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekend vonden onder auspiciën van Federatie Hondensport Nederland in Balkbrug de Nederlandse Kampioenschappen Behendigheid voor honden plaats.

Ook leden van Hondenschool Agitility For Fun uit Biddinghuizen namen in diverse klassen hieraan mee. Uiteindelijk wist de club acht prijzen in de wacht te slepen waaronder vijf Nederlandse titels.

Competitie
Het afgelopen seizoen vonden twaalf wedstrijden plaats in het gehele land, waaronder ook een wedstrijd in Biddinghuizen georganiseerd door Hondenschool Agility For Fun. De vier beste resultaten behaald op het vaste parcours en op de jumping telden uiteindelijk mee voor de eindstand van de competitie.


In de Debutanten Klasse klein wist Iris Oorschot met Floris de titel te pakken en schreef Sylvia Buijs met Blues de klasse B mini op haar naam. In de klasse B midi werd Tamara de Kleine met Isa knap tweede. Aline van de Brink wist ook een tweede plaats te behalen in de klasse B Toy en tot slot stond de veteraan Mazzel met Lisa de Gooijer op de tweede plaats in de klasse Veteranen Groot. Op basis van de resultaten in de competitie werden de combinaties uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap in Balkbrug.

Kampioenen
Het kampioenschap bestond uit het lopen van twee vaste parkoersen en een jumping. Alle drie de uitslagen telden mee voor het uiteindelijk klassement. Groot was de verrassing in de klasse Debutanten Groot waar Hermien Paasman-Selles in haar eerste wedstrijdjaar met haar hond Selma de titel wist te pakken. Naast de competitie titel in de klasse Debutanten Klein wist Iris Oorschot met Floris ook de Nederlandse titel op haar naam te schrijven. Ook Sylvia Buijs met Blues wist dit prachtige resultaat te behalen maar dan in de klasse B Mini. In de klasse B Midi ging het Nederlands Kampioenschap naar de foutloos lopende Tamara de Kleine met Isa. Cathy Stilkenboom wist samen met haar hondje Bliksem de Nederlandse Kampioenschaptitel uit 2007 te prolongeren, maar nu in de hoogste klasse C Toy. Komend jaar strijdt zij wederom in deze klasse en zal daarmee een gooi doen naar deelname aan het wereldkampioenschap in 2010.

Podiumplekken
Naast de vijf kampioenen waren er ook nog drie podiumplekken, waaronder een tweede plaats voor Lisa de Gooijer met haar tien jaar oude hond Mazzel in de klasse Veteranen Groot. In de klasse B Toy was er een verrassende tweede plaats voor Mariska van Diepenbeek en Puk. Bij de Debutanten klein wist Laura Hoff samen met Shady een mooie derde plek te behalen. Alle winnaars kregen een prachtige tinnen uitvoering van een onderdeel uit de behendigheid.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.0 °C
  • 0.0 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top