Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Turnsters 5de divisie in Lelystad

Dinsdag 2 december 2008
Turnsters 5de divisie in Lelystad
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Namens BAS-gym deden 11 turnsters mee aan de eerste plaatsingswedstrijd in de 5de divisie.

Marieke Rijpert (pupil1, niveau 11) was als eerste aan de beurt. Zij turnt dit jaar wel 2 niveaus hoger dan vorig seizoen. Op de balk en de brug liet ze wat punten liggen, maar op de vloer en de sprong ging het uitstekend. Met een keurige 20ste plaats in deze grote groep bewijst zij dit niveau al aardig te beheersen.

Vera Bosch (pupil 2, niveau 10) liet een mooie sprong zien. Op de brug wist ze zelfs een 9,05 te scoren. Jammer dat de balkoefening niet helemaal lukte, maar ze eindigde in een groot deelnemersveld op een uitstekende 8ste plaats.

Bij jeugd, niveau 10 kwamen Beau van de Hurk, Lichelle Rikken en Sharon Apeldoorn aan de start.


Judith de Vries, Moniek Oomen en Sharon van Lienden

Beau liet een prachtige sprong zien, normaal niet haar sterkste onderdeel. Lichelle had dit keer wat moeite met de sprong, maar scoorde de andere onderdelen allemaal boven de 8 punten. Sharon liet vooral een zeer mooie strakke balkoefening zien en turnde verder ook zeer constant.

In deze groep van maar liefst 36 turnsters lagen de eindscores bijzonder dicht bij elkaar. Beau eindigde op een zeer verdienstelijke 18de plaats, Lichelle werd heel goed 6de en voor Sharon was er met 31,85 punten een geweldige zilveren medaille.

In de groep junior, niveau 9 deden maar liefst 5 deelneemsters van BAS mee.

Lisa van Os had niet helemaal haar dag, maar wist toch een zeer constante wedstrijd te turnen. Ze eindigde op een 8ste plaats.
Kyra Nagtzaan turnde zeer overtuigend, maar viel helaas een keer van de balk. Erg jammer, maar desondanks toch een prima 5de plaats.
Bij Moniek Oomen wilde de brugoefening niet helemaal lukken, maar verder turnde zij zoals altijd zeer geconcentreerd en netjes. Voor Moniek een zeer verdiende bronzen medaille.
Ook Sharon van Lienden turnde erg geconcentreerd. Met 4 keurig afgewerkte oefeningen won zij het zilver.
Judith de Vries was de ster van de wedstrijd. Ze begon met een matige sprong, maar wist daarna op alle resterende onderdelen de beste score te halen. Met 32,10 punten won ze met overmacht deze wedstrijd.

Linda de Winter kwam uit in senior, niveau 9. Ze liet een hele mooie vloeroefening zien en ook de 8,05 punten op de brug mochten er wezen. In deze groep waren de verschillen erg klein. Linda eindigde op een 5de plaats.

Met 4 medailles en een aantal goede klasseringen kan trainster Diane weer erg trots zijn op haar turnmeiden en de meiden op haar.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.1 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top