Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Overwinning voor basketbaldames

Zondag 7 december 2008

BIDDINGHUIZEN - Het werd afgelopen zaterdag in Hengelo in een hele koude sporthal een wedstrijd met twee gezichten. Een hele slechte eerste helft als het om verdedigen gaat en een tweede helft waar net op tijd de bakens werden verzet.

De dames van Bas kunnen ook slechte gespeelde uitwedstrijden winnen. Twente Buzzards kon het in het vierde kwart niet meer bijbenen. BAS keerde terug naar huis met een 47-63 overwinning op zak. Zwaarbevochten, dat wel.

De eerste minuten van de wedstrijd is er voor BAS geen vuiltje aan de lucht. Annemarie van Wijk wordt een paar keer heel goed aangespeeld in de bucket en ze scoort daaruit 8 punten op rij, 2-8. Het team blijft daarna wel scoren maar verdedigend zit het niet goed. Het team staat niet goed op haar benen waardoor de Twente Buzard dames net even sneller zijn in het uitvoeren van de aanval tegen de press van BAS.

In de vijfde minuut komt de tegenstander voor het eerst op voorsprong,10-9. Goed genomen vrije worpen aan BAS kant houden het verschil minimaal en aan het einde van het eerste kwart trekt BAS het initiatief weer naar zich toe, 16-18. In het tweede kwart verandert er weinig. Twente Buzzards lijkt moed te putten uit het slechte verdedigende spel van BAS. BAS komt niet weg van de tegenstander en heeft dat geheel aan zichzelf te wijten.

Coach Jan Verhoeff is in alle staten en probeert door time outs het team op de rit te krijgen. Het lijkt een kansloze missie. De tegenstander straalt want ze ruiken vuur. Bij rust staan ze voor met 32-31.

In de rust wordt afgesproken om de tweede helft met een andere verdedigende instelling het veld in te gaan. Er is nog geen vuiltje aan de lucht maar het moet anders. De eerste vier minuten is BAS aanvallend machteloos maar de verdediging staat nu als een huis. De tegenstander moet vier keer op rij de bal inleveren omdat ze binnen 24 seconden niet tot een schot weten te komen. BAS verdedigt zoals het hoort. Door de hele goede verdediging lijdt het team geen schade door de minder goed uitgevoerde aanvallen. BAS loopt weg naar 44-39 maar een paar goede penetraties in de bucket door de tegenstander zorgen voor aansluiting, stand aan het einde van het derde kwart 43-45.

Er hangt nog een enorme spanning en de wedstrijd is nog niet beslist. In het vierde kwart valt dan de beslissing. Bij de tegenstander is de pijp leeg en in de vijfde minuut bij een stand van 45-51 gaan de “ koppies” bij de tegenstander hangen. Ze zijn moegestreden. Een driepunter van Margreet Raterink en Cindy Molegraaf zorgen voor 46-59. Twente Buzzards weet slechts 4 punten te scoren in het vierde kwart. BAS komt met de schrik vrij en wint met 47-63.

Coach Jan Verhoeff: “We zijn met de schrik vrijgekomen vanavond. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van het feit dat we ons dit niet nog een keer kunnen permitteren want dan kom je van een koude kermis thuis. Complimenten voor het team dat ze het in de tweede helft, en met name in de eerste vier minuten daarvan verdedigend zo enorm goed hebben opgepakt. Dat is karakter. Vanavond heeft routine en een bredere bank de doorslag gegeven”.

Scores BAS Annemarie van Wijk 24, Margreet Raterink 13, Cindy Molegraaf 11.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.6 °C
  • 0.4 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top