Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Dames BAS kruipen door het oog van de naald

Zaterdag 13 december 2008
Dames BAS kruipen door het oog van de naald
Foto: BAS Basketbal

BIDDINGHUIZEN - De laatste wedstrijd in 2008 was voor de dames van BAS een thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Arnhemia Eagles uit Arnhem. Op het oog een makkelijke avond. Niets was echter minder waar. Het werd een avondje billen knijpen met een uiteindelijke 50-49 overwinning voor BAS.

In de beginfase van de wedstrijd geeft Arnhemia meteen haar visitekaartje af. Ze starten in een 1-2-2 zoneverdediging. Dat zullen ze ook de rest van de wedstrijd blijven spelen. De grote spelers van BAS worden goed in toom gehouden door de kleine zone van de tegenstander. In de bucket is aanvallend geen ruimte voor BAS. Rond de bucket gaat de bal veel te langzaam rond. Dat lijkt geen probleem want zowel de forwards als de guards komen goed vrij en krijgen voldoende ruimte en tijd voor een open schot. Er is echter een groot probleem, de schoten van buitenaf vallen niet. Arnhemia weet prima in het spoor van BAS te blijven. Het eerste kwart is het 12-10 in het voordeel van BAS.

In het tweede kwart daalt het peil van de wedstrijd. De dames van BAS spelen niet alleen tegen Arnhemia maar vooral ook tegen zichzelf. Doordat aanvallend de ballen niet vallen neemt de teleurstelling en frustratie alleen maar toe. Verdedigend is het niet sterk. Aanvallend loopt het niet. Toch weet BAS in de zevende minuut van het tweede kwart een 24-19 voorsprong. Slecht verdedigen aan BAS kant geeft Arnhemia ruimte en bij rust leiden de gasten met 24-27, een 0-8 run in de laatste drie minuten. In de rust wordt afgesproken om verdedigend een tandje bij te zetten. Dat gebeurt in de beginfase van de tweede helft ook en in de vierde minuut van de tweede helft komt BAS op voorsprong, 34-33. Arnhemia komt er aanvallend niet meer uit en BAS bouwt de voorsprong uit naar 41-34. In plaats van door te drukken laat het team Arnhemia weer terug komen. De marge slinkt zienderogen en aan het einde van het derde kwart is het verschil nog maar 3 punten, 41-38.

BAS speelt niet alleen tegen de tegenstander maar vooral tegen zichzelf. Ook het inconsequente fluiten ven de twee scheidsrechters leidt tot irritatie en frustratie aan BAS kant. Het vierde kwart wordt heel spannend. In de derde minuut is de stand 48-40 en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Vervolgens kunnen 3 spelers van BAS met vijf persoonlijke fouten naar de kant en BAS bakt er aanvallend niets meer van. Gelukkig weet Arnhemia niet te profiteren van de foutenlast van BAS. In de achtste minuut is het 50-45. Het verschil wordt 1 punt en in de tiende minuut mist Arnhemia twee vrije worpen en daardoor de kans op een voorsprong. Met nog 12 seconden te spelen krijgt Arnhemia alsnog de kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. De dames van BAS laten het niet zover komen en verdedigen voor wat ze waard zijn. Arnhemia passt alleen maar en penetreert niet om een score te forceren of een fout mee te krijgen. Daar krijgen ze van BAS ook geen kans voor.

Jan Verhoeff: “Snel vergeten deze wedstrijd, eerst maar weer een paar weken lekker trainen met elkaar, geen wedstrijden en op zaterdag 10 januari pakken we de draad thuis tegen Pluto weer op”.

Scores BAS Annemarie van Wijk 12, Annmearie Menkveld 12.

BAS Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.2 °C
  • 0.2 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top