Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

OFW biedt huurders een zwaluwnestkast aan

Vrijdag 16 januari 2009
OFW biedt huurders een zwaluwnestkast aan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De huiszwaluw staat op de rode lijst, hij verkeert in woningnood. Daarom biedt Oost Flevoland Woondiensten (OFW) de eerste honderd huurders die belangstelling tonen een zwaluwnestkast aan.

OFW laat wel vooraf beoordelen of de huiszwaluw zich ook huisvest in de buurt van de woning. Mensen met een koopwoning kunnen een nestkast bij OFW kopen.

Bouwbedrijf Salverda sponsort het zwaluwproject door de nestkast voor de huurders op te hangen. Hoe meer nestkasten, hoe meer kansen voor de zwaluw!

De huiszwaluw broed onder de dakgootrand waar hij zijn onderkomen metselt. Maar waar kan hij nog terecht? De moderne woningbouw met geïmpregneerde stenen en glad geschilderde dakgoten geven geen houvast.

De Flevopolder is zonder meer een kansrijk gebied voor zwaluwen. Er is een enorm voedselaanbod van muggen. In Biddinghuizen vond al een succesvolle actie plaats. Veel enthousiaste bewoners lieten nestkasten aan hun huis bevestigen, waar de zwaluwen met veel gekwetter dankbaar gebruik van maakten.

In juni 2008 plaatste Bouwbedrijf Salverda samen met OFW ook een huiszwaluwtil in Biddinghuizen. Dit was de eerste huiszwaluwtil in Nederland. Hij staat aan de Fruithof. De Huiszwaluwtil is een duiventil die alleen bestaat uit dak en dakrand. Aan de ruwe dakranden van deze Huiszwaluwtil kunnen de zwaluwen naar hartelust bouwen of kunnen kunstnesten worden bevestigd om de zwaluw onderdak te bieden. In deze tillen is ruimte voor tientallen bewoners.

Wilt u de zwaluw een dak boven zijn hoofd bieden? Wees er dan snel bij, want er is een beperkt aantal nestkasten. U kunt contact opnemen met OFW,
0321 38 55 00, of langskomen: De Noord 47-49, 8251 GM Dronten.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top