Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Winterduathlon op FlevOnice

Donderdag 22 januari 2009
Winterduathlon op FlevOnice
Foto: Flevonice - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De unieke ‘natuur’ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen is op vrijdagavond 6 maart het decor voor een eerste combiduursport-evenement.

Op en rond de vijf kilometer lange kunstijsbaan, die de natuurijsbeleving zoveel mogelijk probeert te benaderen, zal dan een winterduathlon gehouden worden.

Nadine Seidenglanz, een marathonschaatster uit het landelijke A-peloton, organiseert dit evenement als stagiaire van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) in nauwe samenwerking met de medewerkers van FlevOnice. Er worden wedstrijden gehouden over de volgende afstanden (lopen – schaatsen – lopen):

• Mini 1,75 km - 5 km - 1 km
• Achtste 3,5 km - 10 km - 1,75 km
• Kwart 7 km - 20 km - 3,5 km

De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk, ook voor duo’s (een loper en een schaatser). Met het natuurijs van de afgelopen tijd hebben veel mensen natuurlijk goed kunnen trainen voor deelname aan winterse varianten van de triathlonsport. Getracht wordt echter niet alleen tri- en duatleten, maar ook zoveel mogelijk deelnemers vanuit de schaatssport en andere aanverwante sporten aan het evenement te laten deelnemen. Met de verschillende afstanden biedt de organisatie dan ook bewust ‘voor elk wat wils’. Het startschot wordt om 19:00 uur geleverd door een bekende schaatser.

De sfeervolle verlichting van de enige vijf-kilometer kunstijsbaan ter wereld zal tijdens de wedstrijd voor een fantastische atmosfeer zorgen. Meer informatie: www.flevonice.nl / www.ntbinschrijvingen.nl.

Om dit evenement te laten slagen wordt nog gezocht naar een aantal vrijwilligers (zowel voor de voorbereidingen, als voor de dag zelf). Belangstellenden kunnen zich melden bij Nadine Seidenglanz: eissternchen18@aol.com.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 0.0 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top