Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

BAS-turnsters in 6de en 7de divisie

Zondag 25 januari 2009

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 23 januari organiseerde BAS-gym de eerste wedstrijd voor de turnsters in de 6de en 7de divisie.

Zowel organisatie als turnsters presteerden prima. Er deden in totaal 14 verenigingen mee en 296 turnsters. Wegens de griepepidemie waren er nogal wat afzeggingen.

Voor Iris den Boestert (pupil 1, niveau 13) was het de allereerste echte wedstrijd, ze had daarom nogal last van zenuwen. Toch wist ze een hele constante wedstrijd te turnen met vooral een erg mooie balkoefening. Ze eindigde uiteindelijk met 31,95 punten op een keurige 8ste plaats.

Marit Lans (instap, niveau 13) was in topvorm. Haar brugoefening ging wat minder, maar met een 9,00 op sprong en mooie balk- en vloeroefeningen eindigde ze met 32,20 punten op een hele goede 5de plaats. In een groot deelnemersveld was dit een prima prestatie.

Ook voor Audrey Draisma en Sali Evers (pupil 2, niveau 13) was het de allereerste officiële wedstrijd. Beide dames hadden hard getraind en dat bleek niet voor niets. Ze hadden wat moeite met de buikdraai op de brug maar zij herstelden zich goed door deze gewoon nog een keer te doen. Audrey turnde een goede wedstrijd met een hele mooie lange mat oefening. Het leverde haar met 33,75 punten een prachtige zilveren medaille op. Salí liet een mooie oefening zien op de balk. Met 32,50 punten en een vijfde plaats in deze zeer grote groep mag zij dan ook zeer tevreden zijn.

Noëlle de Gier, Alexia Halkis (pupil 2, niveau 11) en Chuan Moelker (jeugd, niveau 11) moesten lang wachten op hun beurt, ze waren pas ’s avonds aan de beurt. Alle drie waren ze toch in staat zeer geconcentreerd hun kunnen te tonen.

Alexia en Noëlle begonnen op vloer. Helaas viel Alexia bij de handstand overslag op haar billen. De rest van de oefening was keurig .Noelle viel niet maar was wel even de kluts kwijt en vergat de spreidsprong. Ze bleef rest van de oefening wat beduusd.

Bij de sprong deed Alexia het prima . Noëlle maakte een prima landing .

Op de brug lukte het doordraaien bij Alexia niet helemaal, dat kostte punten, maar verder was het netjes. Noelle liet een prima oefening zien en had alleen bij de landing een huppeltje .

Op de balk rolde Alexia er na de koprol helaas af, verder was de oefening netjes. Noelle bleef met enig kunst en vliegwerk zitten na de koprol.
Chuan begon op sprong, en dat deed ze keurig . Daarna volgde de brug. Ook Chuan had wat moeite met het doordraaien maar de rest ging prima . Haar balkoefening zag er keurig uit maar helaas rolde ook zij na de koprol eraf. Ook op de vloer deed ze het keurig.

Noëlle eindigde op de 4e plaats (31,90 punten), Alexia werd 9e (29,35 punten) en Chuan werd 6e (30,20 punten).

Het was een lange maar geslaagde turndag voor BAS-gym.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.6 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top