Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Femke Grin naar districtsfinale

Zondag 1 februari 2009
Femke Grin naar districtsfinale
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - In de Saza-turnhal in Doetinchem vond zaterdag 31 januari de finale van regio Gelderland plaats voor de turnsters in de vierde divisie.

Voor BAS hadden 3 turnsters zich voor deze finale gekwalificeerd. Gestreden werd om plaatsen in de districtsfinale, waarna selectie voor het NK plaatsvindt.

Femke Grin (senior, niveau 6) had hele goede voorrondes geturnd, maar was zaterdag niet fit. Dit bleek direct uit haar eerste brugoefening, waarbij ze met de afsprong vol op haar billen landde. Justa Schouten (senior, niveau 6) verraste op de brug door met de zolendraai slechts één omwenteling te maken!

Op de sprong ging het prima, voor beiden een dikke 8. Femke liet ook op balk wat punten liggen, door met de radslag eraf te vallen, iets wat haar zelden gebeurt. Justa liet een keurige oefening zien, maar vergat een draai, waardoor haar uitgangswaarde zakte.

Door alle deelneemsters werd heel goed geturnd, waardoor de scores enorm dicht bij elkaar lagen. Na drie onderdelen stond Justa er het beste voor, maar deze dames wisten heel goed dat iedere tiende punt in het laatste onderdeel nog belangrijk was voor de eindscore.

Femke wist zich voor haar vloeroefening gelukkig nog zo goed op te peppen, dat ze hiervoor een 8,8 scoorde, haar hoogste vloerscore ooit! Hiermee redde ze haar wedstrijd. Met 32,90 punten mag ze door naar de districtsfinale, waar ze mag proberen een startbewijs voor het NK te halen.

Ook voor Justa begon de vloer prima, totdat ze bij haar laatste sprongserie na de salto voorover niet goed landde. Dit kostte haar zoveel punten, dat ze met totaal 32,25 punten net 0,25 punt tekort kwam voor de districtsfinale. Enorm jammer.

Kern
Vivian Kern kwam uit in pupil 2, niveau 9. Zoals altijd had Vivian er veel zin in. Redelijk ontspannen, maar goed geconcentreerd begon ze met een uitstekende balkoefening.
Op de vloer, haar sterkste onderdeel, wist ze ondanks het ontbreken van een onderdeel toch in de hoogste regionen te eindigen. Haar sprong zag er zoals altijd ook weer prima verzorgd uit. Na drie onderdelen lag ze nog prima in de race voor de districtsfinaleplaatsen.
Maar net als bij Justa zat het venijn hem in de staart van de wedstrijd. Op de brug wilde het niet lukken. Na een val en een missend onderdeel kwam ze met een eindscore van 31,45 punten 0,15 punt tekort. Heel jammer, maar hiermee is ze wel reserve voor de volgende ronde, een schrale troost.

Al met al was het een zeer bewogen wedstrijd met als hoogtepunt het behalen van de districtsfinale door Femke Grin.

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.0 mm
  • 21.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top