Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Verdiende overwinning van dames BAS tegen Kikkers

Maandag 2 februari 2009
Verdiende overwinning van dames BAS tegen Kikkers
Foto: BAS Basketbal

BIDDINGHUIZEN - De dames van Bas Basketbal speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Kikkers. Verdedigend zag het er bij vlagen heel goed uit. Aanvallend werden hele goede momenten afgewisseld met slordig spel. De overwinning van BAS is geen moment in gevaar geweest. Vanaf de eerste minuut lag het initiatief bij de dames uit Biddinghuizen. Eindstand 61-44.

Het begin is overweldigend. Kikkers wordt meteen onder druk gezet en weten nauwelijks over de middenlijn te komen. De full court man to man van Bas staat als een huis. De speler met de bal van de tegenpartij wordt naar de zijkant gedwongen en krijgt dan vervolgens twee verdedigers van BAS tegenover zich. Dat levert allemaal balbezit op en na 4 minuten staat er 11-0 op het scorebord. De coach van de tegenpartij duikt in een time out om met zijn team orde op zaken te stellen. Dat werkt want na 6 minuten is de tegenstander terug in de wedstrijd, 13-12. Met een aantal lange passes weten ze de verdediging van BAS te omzeilen. De scherpte bij BAS verdwijnt wat ten koste gaat van de overtuiging in het spel.

Het eerste kwart wordt afgesloten met een voorsprong van 5 punten, 17-12. In het tweede kwart wordt de voorsprong uitgebouwd, mede dankzij twee driepunters van Leontien van de Berg. In de zevende minuut is de stand 34-19. 5 gemiste vrije worpen op rij zijn er de oorzaak van dat Kikkers weer aansluiting weet te vinden. Door hard werken van BAS weet Kikkers niet dichterbij te komen dan 10 punten, 34-24. Bij rust is de stand 38-26.

In het derde kwart gaat BAS weer goed van start. Na 4 minuten is de stand 47-26. Dan hapert de scoringsmachine. Meerdere spelers van BAS gaan voor eigen victorie en proberen door geforceerde acties in de aanval de wedstrijd te beslissen. Dat werkt averechts en Kikkers komt aan het einde van het derde kwart terug tot 12 punten, 48-36. Inmiddels begint bij BAS ook de foutenlast een rol te spelen. Het vierde kwart gaat gelijk op. Kikkers scoort aanvallend een paar keer eenvoudig en bij BAS is het spel erg rommelig geworden. Kikkers blijft in de zone staan. Ze doen niets om balbezit te krijgen waardoor BAS de wedstrijd eenvoudig kan uitspelen.

Ondanks 21 gemiste vrije worpen wint BAS eenvoudig. Eindstand 61-44.
Scores Annemarie van Wijk 16, Margreet Raterink 12, Corina Ross 9.

BAS Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top