Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Fruithof scoort punten tijdens Dronten in debat

Maandag 16 februari 2009
Fruithof scoort punten tijdens Dronten in debat
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Woensdagavond werd Dronten in debat warm geopend door een actie van de bewoners van de straten Fruithof en Plein uit Biddinghuizen. Om hoger op de ranglijst te komen van klimaatstraten in Nederland, wilden zij op de foto met zoveel mogelijk mensen in trui en met muts en sjaal.

Het initiatief werd toegejuicht door de burgemeester die demonstratief een trui aan trok en het voortouw nam voor de groepsfoto. De Fruithof krijgt ook nog eens extra punten voor de burgemeester en wethouder Filip van As op de foto.

Na dit onstuimige begin, heeft mevrouw Ronner-Grubacic het debat geopend met haar inleiding over de Millenniumdoelen. Mevrouw Ronner is Millenniumdoelenambassadeur namens minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking. Zij schetste het ontstaan van de Millenniumdoelen en de wijze waarop de landen er aan werken. In aansluiting op haar verhaal, vertaalde de heer Kerkhoven van het COS (Centrum voor Internationale Samenwerking) de Millenniumdoelen naar regionale en lokale mogelijkheden.


Na de twee sprekers kon het debat beginnen. Onder leiding van Ed Gumbs werd het aanwezige publiek geprikkeld tot nadenken en het doen van pittige uitspraken. Al snel bleek dat de meeste aanwezigen zich zeer bewust zijn van hun eigen handelen als het gaat om bijvoorbeeld milieu en duurzaamheid. De meeste deelnemers vonden tevens dat het initiatief voor actie toch vooral bij de mensen en verenigingen zelf moet liggen en dat de rol van de gemeente hierin ondersteunend moet zijn.

Met een tevreden gevoel kijkt de gemeente terug op het debat en trekt de voorzichtige conclusie dat een breed samengesteld platform binnenkort aan de slag gaat om in de gemeente Dronten actief de Millenniumdoelen uit te dragen en er naar te handelen.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.8 °C
  • 0.0 mm
  • 9.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top