AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb

Heren 1 BAS basketball winnen weer

Maandag 23 februari 2009

BIDDINGHUIZEN - De heren 1 van BAS heeft afgelopen zaterdag 21 februari goede zaken gedaan door zich in eigen huis te revancheren op ZAC.

Vorige week werd er nog verloren van diezelfde ploeg in Zwolle met 3 punten, nu werd gewonnen met hetzelfde puntenverschil in een zeer close wedstrijd: 81 – 78.

Fit
BAS was nagenoeg compleet. Anno Kuindersma was er helaas niet bij, nog steeds ziek en thuis gebleven. Hij had misschien ook Wim Busch aangestoken, hij was er wel bij maar koortsig en niet fit. Bij ZAC waren er weer wat personeelswisselingen, maar hun 2 bepalende spelers E. Hageman en E. Paula van vorige wedstrijd waren er wel.

Naar aanleiding van vorige week besloot BAS met 3 lange mannen te starten. Op die manier probeerde BAS de lange Erwin Hageman van ZAC uit de bucket te halen en hoopten zo wat meer inside te kunnen spelen en ook meer rebounds te pakken dan vorige week. Dat lukte, er was meer ruimte in de bucket en de eerste scores van de thuisploeg vielen dan ook onder het bord. BAS speelde weer als vanouds en de scoringsmachine liep goed, maar ZAC kon goed volgen. In het eerste kwart loopt BAS uit naar een 9 punten voorsprong, maar eind 1e kwart was het verschil weer kleiner: 28 – 23.

Voorsprong
Het tweede kwart ging in de eerste minuten op dezelfde voet verder en BAS pakte een 11 punten voorsprong, maar ook nu weer knokt de Zwolse ploeg zich terug. Na 8 minuten staat het weer gelijk en bij rust zijn de verhoudingen duidelijk: 45 – 45.

Bij BAS loopt het aanvallend gelukkig weer goed na enkele mindere wedstrijden, meerdere spelers bemoeien zich weer met de score, de flair en snelle omschakeling zijn terug en dat blijkt ook uit de hoge rustscore van 45 ptn. Er moet alleen wel beter verdedigd worden om te kunnen winnen. Ook bij ZAC kunnen eigenlijk alle spelers wel scoren via het afstandschot of een drive.

Een punt achter
Ook na rust begint BAS weer goed en pakken halverwege weer een voorsprongetje van 6 punten. Eind 3e kwart eindigt echter in het voordeel van ZAC: 65 – 66. Hans Gootjes wint een psychologisch spelletje met de snelle en gevaarlijke E. Paula van ZAC, deze verlaat het veld en komt daarna niet meer zo goed terug in de wedstrijd. Ook de lange mannen van BAS hebben héél hard gewerkt om de grote sterke man van ZAC af te stoppen.

Het laatste kwart is zeer spannend, de eerste minuten gaan gelijk op. Dan neemt Harko Boswijk de ploeg op sleeptouw en leidt de thuisploeg naar een belangrijke 79 – 72 voorsprong. BAS begint dan net iets te vroeg met het uitspelen van de wedstrijd en vergeet eigelijk die laatste 2 minuten aanvallend te blijven spelen. ZAC komt nog terug tot 79 – 76, maar Boswijk gooit de wedstrijd op slot met 2 vrije worpen.

Eindelijk speelde BAS weer goed als collectief. Het teamresultaat telt, maar individueel kunnen enkele spelers nog wel beter. Dit lijkt dan een mooi verbeterpunt voor volgende week en als dan de stijgende lijn wordt doorgetrokken, kan ook die wedstrijd gewonnen worden.

Volgende week zaterdag 28 februari om 18.30 uur komt VOLIC op bezoek in ’t Koetshuis en ondanks dat ze niet zo hoog staan, blijft het een zeer geduchte tegenstander. Om kampioen te kunnen worden moet BAS de laatste 3 wedstrijden winnen en dan houden ze het in eigen hand. Mooie uitdaging voor de oudste ploeg van de competitie…

Scores:
Harko Boswijk 20 punten
Alfred van Luenen 18
Marc van Dijk 13
Hans Gootjes 10
Ronald Opstal 8
Erik Raterink 7
Wim Busch 3
Bartjan vd Heijden 2

BAS Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.6 °C
  • 0.0 mm
  • 7.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top