Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa

NK kortebaan op FlevOnice

Woensdag 25 februari 2009
NK kortebaan op FlevOnice
Foto: Flevonice - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 28 februari staan op de schaatskalender de Nederlands kampioenschappen kortebaan vermeld. Dit is alleen als er niet op natuurijs wordt gereden. Nu zijn er al 5 van de 6 kampioenschappen verreden, waardoor op die dag alleen de junioren B meisjes hun NK zullen rijden in Biddinghuizen.

Flevonice, STG Dronten en de sectie kortebaan / supersprint organiseren die dag toch een kortebaanwedstrijd voor vrouwen en mannen. Omdat het NK al verreden is, beschouwen we deze wedstrijd als de revanchewedstrijd voor het NK.

Andere opzet
De opzet van de wedstrijd zal anders zijn dan met kortebaan gebruikelijk is. Er zal gereden worden zoals de baanwielrenners hun sprinttoernooien rijden. In de eerste ronde wordt er twee keer gereden op tijd. De snelste van de twee tijden telt. De beste 16 gaan door naar de tweede ronde, waarin de nummer 1 het opneemt tegen de nummer 16 van de eerste ronde. De nummer 2 tegen nummer 15. Vanaf die tweede ronde gaat de wedstrijd verder op afval. Winnaar van de onderlinge twee ritten gaat door naar de volgende ronde, waarbij de winnaar van rit 1 tegen de winnaar van rit 8 uitkomt etc.

Uiteindelijk blijven er twee rijders over voor de finale, terwijl de verliezers van de halve finale het tegen elkaar opnemen om voor de derde en vierde prijs te strijden.

Voor de wedstrijd komen in eerste instantie A junioren, Neo-, senioren die zowel de NK kortebaan, als de NK supersprint hebben gereden in aanmerking. Daarna zal de lijst aangevuld worden vanaf de SARA lijst 100 meter van 16 februari. Ook kan de sectie nog rijders toevoegen.

De wedstrijd begint om 11.00 en zal tot ongeveer 15.00 uur duren. Het NK junioren B meisjes zal daarna om 16.00 uur starten. Er zijn geldprijzen, aangeboden door Flevonice, voor de eerste 4 rijders bij zowel de vrouwen als de mannen.

Bron: Skatepodium.com

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Skate
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top