0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Damteams Tamarisk naar finale Overijssels Schoolkampioenschap

Donderdag 26 februari 2009
Damteams Tamarisk naar finale Overijssels Schoolkampioenschap
Foto: PCBS De Tamarisk - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - In het vernieuwde restaurant van Horecacentrum ’t Wisentbos werd woensdagmiddag een van de halve finales afgewerkt van het schoolkampioenschap pupillen (leerlingen van groep 7 en 8) van Overijssel.

Dronten damt mee in Overijssel en dus zijn ook de Dronter pupillen bij deze provincie ingedeeld. In twee poules van 6 teams konden totaal 4 plaatsen bereikt worden in de Overijsselse finale.


Met glans werd de eerste plaats in de ene poule bereikt door de al ervaren dammers van De Tamarisk 1. De Tamarisk 2 moest in de andere poule hard vechten voor de uiteindelijk verdiende tweede plaats. Het team van de Duykeldam uit Swifterbant werd kind van de rekening. In de eerste ronde liet dit team een grote kans op een gelijkspel of zelfs meer tegen De Tamarisk 2 verzanden in een 5-3 nederlaag. De achterstand die de Duykeldam hiermee opliep kon nooit meer ingelopen worden.


Een woordvoerder van Damclub Dronten liet weten zeer ingenomen te zijn met de twee finaleplaatsen en nog veel te verwachten van De Tamarisk. Opnieuw werd bewezen dat dammen een springlevende sport is die enthousiasme losweekt bij veel kinderen.

Op 18 maart is het vervolg in Den Ham. Twaalf finalisten mogen daar uitmaken wie door mag naar de halve finales voor het Nederlands Schoolkampioenschap. Intussen staat nog de finale van de welpen (groep 1 tot en met 6) op het programma. Ook hier mogen twee teams van de Tamarisk de eer van gemeente Dronten verdedigen. Deze finale wordt op 4 maart gespeeld, eveneens in Den Ham.


(op de foto: De Tamarisk 2 ingespannen in actie tegen de Duykeldam, vlnr: Stijn van Himste, Marieke de Vries, Ruben Stuifzand, Jochem van Putten)

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Denksport
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.4 °C
  • 0.8 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top