Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Biddinghuizenaren vieren carnaval

Zaterdag 28 februari 2009
Biddinghuizenaren vieren carnaval
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekend vonden in diverse plaatsen carnavalsfestiviteiten plaats. Een enthousiaste groep uit Biddinghuizen besloot na enkele jaren aan de kant naar optochten te hebben gekeken om nu zelf deel te nemen aan een aantal optochten in het zuiden van het land.

Gekozen werd voor het populaire thema piraten. De week voor carnaval werd daarom een carnavalswagen gebouwd. Op de wagen kwam een boot met een mast, uitkijktoren en uiteraard een piratenvlag. Ook de schatkist werd meegenomen en de wagen werd voorzien van de nodige geluidsinstallatie, voor een deuntje carnavalsmuziek tijdens de optochten. Tot slot werd de wagen voorzien van een carnavals-spreuk: “Deze piraten van de zee, vieren carnaval vanaf de bodem mee.”


Optochten
Op zondag werd er aan twee optochten deelgenomen in zowel Sint Hubert als de gemeente Mill. In Sint Hubert bleken er 45 deelnemende wagen te zijn en werd een geweldige 3de plaats behaald. Niet de grootte van de wagen bleek van belang, maar er werd vooral gescoord door de vrolijk carnavalsuitbeelding. In Mill werd een verdienstelijk 8ste plaats behaald. Op maandag werd deelgenomen aan een nog grotere optocht in Langenboom (gemeente Mill en Sint Hubert) en daar werd uiteindelijk een 12de plaats behaald in een deelnemersveld van 67 wagens.


Plezier
De Biddinghuizenaren kijken terug op een aantal fantastisch gezellige dagen. Voor een aantal van hen was het de eerste keer dat ze echt carnaval gingen vieren. Zij waren het meeste verwonderd dat iedereen was verkleed en dat overal carnaval werd gevierd, in elke kroeg maar ook op straat. De meesten hebben al besloten om volgend jaar wederom terug te keren naar beneden de rivieren voor een aantal gezellige dagen. Wellicht kan er in Biddinghuizen ook een carnavalsavond worden georganiseerd, zodat deze groep dan alvast “warm” is gedraaid voor het zuiden.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top