Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Nieuwe trend: Steppen met uw hond

Zondag 29 maart 2009
Nieuwe trend: Steppen met uw hond
Foto: Agility for Fun - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Uw hond rent graag en zelf wilt u ook een betere uw conditie. Komend voorjaar zal hondenschool Agility For Fun uit Biddinghuizen starten met een nieuwe cursus. In groepsverband zal worden gestart met de nieuwste trend steppen met uw hond.

Meer bewegen
Momenteel wordt er veel gesproken over het feit dat veel mensen te zwaar zijn. Dat ook ruim 40% van de honden last heeft van overgewicht is minder bekend. Veel dierenartsen adviseren; honden hebben meer beweging nodig. Een half uurtje wandelen is vaak te kort en het tempo te laag. Fietsen is gevaarlijk en te hoog. Steppen is een veilige en leuke manier voor mens en hond om een goede conditie te krijgen en gecontroleerd af te vallen. En natuurlijk heel belangrijk: men is actief bezig met de hond en het is fun.

Steppen
Er wordt gebruik gemaakt van speciale steps. Het grote voorwiel zorgt voor comfort en veiligheid en het kleine achterwiel geeft meer ruimte tijdens het steppen. Het lage zwaartepunt zorgt voor veiligheid en stabiliteit. Om veilig met de hond te steppen, wordt er gebruikt gemaakt van de Walkydog, een verbinding tussen step en hond.


Lessen
Steppen in een groep geeft een positief gevoel en men motiveert elkaar. Daarom start hondenschool Agility For Fun in april met een cursus van 10 lessen. De eerste les bestaat uit een theorieles en oefenen op de step zonder hond. Vervolgens zal de cursus worden opgebouwd en duurt de lestijd elke week langer. Uiteindelijk zullen er prachtige routes in het bos worden uitgestippeld. Voor meer informatie, kijk op http://www.agilityforfun.net

Agility For Fun

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top