Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Zeldzaam gaat voor feest op koninginnenacht

Vrijdag 3 april 2009
Zeldzaam gaat voor feest op koninginnenacht
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Twee jaar geleden barstte de tent uit zijn voegen bij het optreden van Zeldzaam & Friends tijdens de koninginnenacht van Biddinghuizen. Dit jaar geeft Zeldzaam weer acte de présence op 29 april. De invulling is weliswaar anders dan twee jaar geleden, maar het feest zal er niet minder om zijn.

Ondanks dat de feestavond twee jaar geleden een groot succes was met veel bezoekers, besloot de band vorig jaar niet weer tijdens de koninginnenacht op te treden: “We wilden onszelf niet herhalen. Het is leuk om elke keer wat nieuws te doen en zo blijft het allemaal ook een beetje spannend”, aldus gitarist Pieter Leendertse, die verder nog niet al te veel over de avond zelf wil prijsgeven: “Wat we precies gaan doen blijft nog een beetje een verrassing. Het zal minder groots zijn dan twee jaar geleden (dat is bijna niet te evenaren), maar er zitten zeker een paar extra leuke dingen in”.

Vier in plaats van vijf
Dat de avond iets minder spectaculair wordt dan 2 jaar geleden heeft ook een andere reden. Bassist Ricardo Dijkstra besloot vorig jaar een punt te zetten achter zijn muzikale carrière bij Zeldzaam. De band heeft geen nieuwe bassist gezocht, maar het intern opgelost: “We zijn al best lang bij elkaar (Zeldzaam bestaat inmiddels meer dan 10 jaar – red) en het wordt voor een nieuw iemand dan natuurlijk steeds lastiger om er tussen te passen. Aangezien Sieberen toch al veel instrumenten kan bespelen, vonden we dat hij het ook wel eens op de bas kon proberen en dat Jelle zijn slaggitaar vaardigheden wel wat kon verbeteren”, lacht Pieter.


Twee jaar geleden, op Koninginnenach 2007, vermaakte Zeldzaam Biddinghuizen met 'Zeldzaam & Friends'

De band heeft de wisseling ook direct aangegrepen om het repertoire enigszins aan te passen. Het heeft het traditionele hoempa-pa niet helemaal vaarwel gezegd, maar speelt nu meer en meer popmuziek in originele uitvoeringen. “We geven natuurlijk nog wel een eigen draai aan de nummers, maar blijven wel wat dichter bij het origineel. Uiteraard zijn er een aantal nummers die gespeeld worden waar we wat aan aangepast hebben, maar dan wel op een andere manier dan vroeger”.

Iets minder Friends
Zeldzaam heeft dit jaar misschien dan wel minder “Friends” dan de vorige keer, toch zijn er nog een paar gastoptredens. “We hebben één herhaling van 2007 en in ieder geval één nieuw gastoptreden. Welke optredens dat zijn, houden we ook nog even voor ons, maar gezellig wordt het zeker”.

Net als alle andere jaren vindt het feest plaats in een tent op het evenementen terrein in Biddinghuizen. Doordat de tent iets minder groot is dit jaar adviseert de organisatie iedereen om op tijd te komen, want vol is echt vol. De tent gaat open om 21.00 en de avond duurt tot 0.30. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor €7,50. In de voorverkoop zijn deze slechts €5,00.

Voorverkoop
De kaarten zijn vanaf 14 april in de voorverkoop te koop bij de MM Store in Biddinghuizen. Stichting De IJsvogel mag tijdens de twee tentfeesten van Mojo twee kaarten per avond weggeven voor het festival Lowlands dat in augustus plaatsvindt. Wanneer u bij binnenkomst bij de tent uw kaart uit de voorverkoop inlevert, maakt u kans op een van de twee kaarten. Wie aan de zaal een kaart koopt, maakt hier geen kans op.


Zeldzaam


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zeldzaam
Zeldzaam Zeldzaam
IJzersterk in eenvoud
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@zeldzaam.net
W http://www.zeldzaam.net/
Zeldzaam
Zeldzaam
Adverteerder in de rubriek Koningsdag
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.2 °C
  • 3.2 mm
  • 12.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top