Teakhouten meubelen PolderTEAK
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Teller duurzame energie 56%

Donderdag 9 april 2009
Teller duurzame energie 56%

BIDDINGHUIZEN - Flevoland blijft in Nederland voorop lopen met de productie van duurzame energie. In het collegeakkoord 2007-2011 is een stevige ambitie neergezet: de hoeveelheid in Flevoland opgewekte duurzame energie voorziet in 2013 in minimaal 60% van de totale Flevolandse energiebehoefte.

Halverwege de collegeperiode maakt de provincie nu bekend dat de tussenstand 56 procent is. Anne Bliek: 'Met dit aandeel van 56% zijn we op de goede weg, maar actie blijft nodig. Het nieuwe klimaatprogramma 2008-2011 wijst de weg.'

Aan het begin van de collegeperiode in 2007 stond de teller op 50%. Windenergie en energiebesparing in de (glastuin)bouw door warmte- koudeopslag staan aan de basis van de toename tot 56%. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Wat betekent die 56%? Het is te vergelijken met het totale energieverbruik van 76.000 huishoudens, elektriciteit en verwarming.

Anne Bliek: 'Dit is niet het moment om achterover te leunen en dat doen we dus ook niet. We werken nauw samen met ondernemers, wetenschappers en projectontwikkelaars. Uiteindelijk worden de concrete resultaten niet geboekt door de provincie maar door ondernemers ‘in het veld’.'

De politieke agenda voor de komende periode ligt klaar. In het Uitvoeringsprogramma klimaatbeleid Flevoland 2008-2011 benoemt de provincie vier speerpunten:

 • Windenergie; meer energie opwekken met minder molens
 • Bio-energie; energie uit restproducten van landbouw en natuurbeheer
 • Wonen; energiezuinige nieuwbouw
 • Klimaatneutraal ondernemen; geothermie, warmte- koudeopslag en duurzaam inkopen

  Bron: Provincie Flevoland

  nieuwsrubrieken
  Adverteerder in de rubriek Flevoland
  Adm. Financiële Advisering
  Kafa
  Adverteerder in de rubriek Windmolens
  Adm. Financiële Advisering
  Kafa
  actueel nieuws
  in de bhznet.nl winkel
 • twitter facebook rss top