Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Huisartsenpost regio Zwolle start maandag

Maandag 3 december 2001

BIDDINGHUIZEN - Maandag 3 december gaat de nieuwe huisartsenpost bij ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle van start. Met de komst die post is tevens een einde gekomen aan de traditionele weekend- en avonddiensten.

Vooral voor het platteland heeft die wijziging grote gevolgen. Alleen bij ernstige klachten komt een 'vliegende dokter' op bezoek, in andere gevallen moet men zich in de post in Zwolle melden. Het gaat in totaal om 110.000 huishoudens in Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Wezep, Oldebroek, Hattem, Lemelerveld, Heino, Wijhe, Nieuwleusen en Heino. Alle patiënten zijn inmiddels geïnformeerd over de veranderingen.

Hardenberg is de regio Zwolle al voorgegaan. Sinds 5 juni is in het Röpcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg een centrale huisartsenpost operationeel voor de gemeenten Hardenberg en Ommen. In februari volgen de Noordoostpolder, Urk en Lelystad.
Voor de inwoners van de Noordoostpolder en Urk komt er een post in het dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Ook patiënten uit Vollenhove, St Jansklooster en Blokzijl moeten zich daar vervoegen.

Nog geen nieuwe opzet in Biddinghuizen
Inwoners van Lelystad kunnen terecht in het Zuiderzeeziekenhuis aldaar. De huisartsen in Dronten en de kernen Swifterbant en Biddinghuizen doen vooralsnog niet mee met de nieuwe opzet van avond- en weekenddiensten. Voorlopig blijven ze op dezelfde voet doorgaan.

Bron: Zwolse Courant

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top