Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Twee damteams Tamarisk door naar finale NK

Zondag 17 mei 2009
Twee damteams Tamarisk door naar finale NK
Foto: PCBS De Tamarisk - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag werden in Harderwijk een deel van de halve finales schooldammen gehouden. De Tamarisk was daar vertegenwoordigd door twee teams pupillen (groep 7 en 8) en door een team welpen.

Alle drie de teams werden gecoacht door hun trainer Henk Kamminga. Het gelouterde eerste pupillenteam wist deze halve finale ongeslagen te winnen. Maar ook het welpenteam (lager dan groep 7) wist tot veler verrassing een fraaie derde plaats in de wacht te slepen en verdiende daarmee ook het recht om in de landelijke finale uit te komen.

Welpen
Voor de welpen – Gerwin Schaap, Rick van Os, Patrick Woud en Ryan Draisma – begon de dag geweldig met een duidelijke 6-2 overwinning tegen de kampioen van Noord-Holland: de Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard. Vervolgens werd gelijk gespeeld tegen de Alfons Ariënsschool uit Harderwijk: 4-4. Ook erg knap, want dit team zou uiteindelijk tweede worden. Voor de middagpauze moest het team nog aantreden tegen de kampioen van Gelderland, de Beatrixschool uit Lunteren. Voor deze gedoodverfde kampioen (en ze wonnen inderdaad deze halve finale) moest de Tamarisk uiteindelijk het hoofd buigen: 3-5.

Na de middagpauze kwamen de ‘gemakkelijke’ tegenstanders aan bod. De hoop op een goede eindpositie verflauwde behoorlijk toen juist van de eerste tegenstander in deze categorie werd verloren! Gelukkig veerde het team onmiddellijk weer op en boekte nog drie ruime zeges. De laatste overwinning bleek uiteindelijk precies genoeg om de Oranjeschool uit Wezep voor te blijven met een iets hoger aantal bordpunten.

Verwachtingen
David Maduro, Jan van der Star, Marijn Stuifzand en Arno de Vries van het eerste pupillenteam wonnen hun eerste 4 wedstrijden met speels gemak en verloren in die fase slechts 1 bordpunt. Dit sterrenteam van wie veel verwacht wordt kreeg het daarna met twee gelijke spelen toch nog enigszins lastig om ten slotte uit te kunnen vieren met een 6-2 overwinning in de voorlaatste ronde en eentje van 7-1 in de laatste ronde. Dit team krijgt de echte test op 6 juni, in Assen, waar de finale van de schoolkampioenschappen wordt gespeeld. Ze kijken ernaar uit! Op diezelfde datum mag overigens het welpenteam aantreden in Reeuwijk voor de NK-finale.

Het tweede pupillenteam, bestaande uit Stijn van Himste, Marieke de Vries, Ruben Stuifzand en Jochem van Putten weerde zich deze dag kranig en bereikte een verdienstelijke achtste plaats.

Klik hier voor alle foto's


(op de foto: achter de teams staat de trotse coach Henk Kamminga. Staande vlnr; Arno, Jan, Marijn, David, Patrick, Stijn en Ruben. Zittend vlnr: Jochem, Ryan, Gerwin, Rick en Marieke)

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Denksport
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 31.8 °C
  • 0.0 mm
  • 22.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top