Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Megan Verhaar springt naar brons

Dinsdag 23 juni 2009
Megan Verhaar springt naar brons
Foto: Nelleke van de Vliert, Putten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekend werd in Ahoy Rotterdam het Nederlands Kampioenschap voor alle gymnastische sporten gehouden onder de naam Fantastic Gymnastics.

Voor het eerst in de geschiedenis alle disciplines van de KNGU tegelijk op 1 locatie.

Ook Megan Verhaar uit Biddinghuizen, uitkomende voor G.v. Sparta Ermelo, had zich geplaatst voor dit unieke evenement.

Megan had zich weten te plaatsen door in de halve finale op 28 maart jl. als 7e te eindigen.

Op zich was dit al een verassing aangezien Megan door een niet vlekkeloos verlopen seizoen, met eerst een gebroken rechter bovenarm en vervolgens een linker elleboog uit de kom, geen goede voorbereiding heeft gehad.


Podium met 1e Yara Tobé, 2e Bobbi Hulsenbeck, 3e Megan Verhaar


Megan reisde dus samen met de andere gekwalificeerde Sparta trampolinespringsters naar Rotterdam af met het idee: alles is meegenomen, niets te verliezen, we gaan het wel zien. En gezien hebben we het!

Bij Ahoy aangekomen in een grote hal vol toeschouwers en juryleden toch wel een beetje zenuwachtig aan de warming-up begonnen. Het inspringen verliep vervolgens redelijk, dus vol goede moed met de wedstrijd gestart.

De verplichte oefening ging helemaal niet onaardig, met een score van 23,60 punten stond Megan netjes op een 7e plek. De tweede vrije keuze oefening verliep iets minder stabiel, de halve draai naar buik zorgde voor wat onbalans, met als resultaat 22,80 punten van de jury.

Na de punten van deze 2 oefeningen bij elkaar opgeteld te hebben bleek dat Megan met 0,10 punten voorsprong op haar naaste concurrent nog net op een 8e plek terecht was gekomen, de eerste 8 springers mogen naar de finaleronde, dus weer op het nippertje door....

In de finaleronde begint iedereen weer met nul punten en mag je 1x inspringen met de oefening die je gaat uitvoeren. Meteen daarna was Megan als eerste aan de beurt voor haar finaleoefening.

In overleg met de trainster werd op zeker gespeeld en nogmaals de verplichte oefening gesprongen. Deze verliep heel strak met een mooie 25,00 score tot gevolg. Hierna moesten de andere 7 finalisten een oefening nog springen dus de spanning voor Megan liep per uitgevoerde oefening op.

Uiteindelijk sprongen alleen Bobbi Hulsenbeck, ook van Sparta, en Yara Tobé van N.I.K.A. Gym XL een nog betere oefening, met als verassend eindresultaat een plek op het podium, een bos bloemen, het welverdiende applaus van de toeschouwers en bovenal de bronzen medaille!De Sparta finalisten met rechts bovenaan Megan Verhaar

Foto’s gemaakt door Nelleke van de Vliert, Putten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top