AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Pels in actie tegen uitbreiding Lelystad Airport

Maandag 13 juli 2009

BIDDINGHUIZEN - Frank Pels uit Biddinghuizen is één van de initiatiefnemers om in actie te komen tegen de komst van 'een tweede Schiphol' in ons leefgebied.

De politicus van Groen Links heeft de actie gestart in samenwerking met Paul Vermast uit Dronten - eveneens van Groen Links. In een ingezonden brief schrijven zij onder andere: "De luchthaven Lelystad (Lelystad Airport) heeft plannen voor uitbreiding. De start- en landingsbaan moet verlengd worden zodat er grote vliegtuigen zoals Boeings en Airbussen kunnen gaan landen en opstijgen. Het moet een tweede Schiphol worden met vier miljoen passagiers per jaar."

Omdat de plannen nu ter inzage liggen, roepen zij mensen op deze goed te bestuderen. "Lelystad Airport ligt 10 kilometer van de bebouwde kom van Biddinghuizen. Dronten ligt op 13 kilometer afstand van de luchthaven. Iedereen die graag wil weten wat dat betekent aan geluidsoverlast moet maar eens op bezoek gaan in plaatsen rondom Schiphol. Gelukkig is het nu nog niet zover. Op dit moment liggen de plannen ter inzage en kan hiertegen bezwaar worden gemaakt door een ‘zienswijze’ in te dienen. "

Een schriftelijke zienswijze per mail of brief, kan worden ingediend tot 22 juli. Meer informatie en voorbeeldbrieven vind u op http://tinyurl.com/geentweedeschiphol.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top