Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Zomeravondwandeling in het Harderbos

Woensdag 5 augustus 2009

BIDDINGHUIZEN - Een mooie zomerdag afsluiten met een wandeling. Ga dan mee met de boswachter van Natuurmonumenten op 15 augustus aanstaande en geniet van de avondstemming in het Harderbos.

Verstilling
Langzaam wijkt het zomerse dagrumoer. En dan komt er een verstilling over het gebied. Wat is het heerlijk om dan in de natuur te zijn. Er is nog genoeg te beleven. Genieten van de heerlijke geuren van kamperfoelie. Misschien komt er wel een ree op ons pad. Lekker zitten op een bankje bij het water en luisteren naar de vogels die er nog zijn.. Zo rond schemertijd gaan de vleermuizen op jacht. De tijgerspin is nog actief tussen de grasstengels.

Pril oerbos
Het Harderbos behoort met het Harderbroek en de Kievitslanden tot de meest gevarieerde natuurgebieden in Flevoland. Het Harderbos is een pril oerbos met vogelrijke plassen. Wie geluk heeft ontdekt reeën aan de bosrand. Schotse hooglanders struinen en grazen er. Volg op afstand roofvogels zoals de kiekendief die op prooi jaagt. Kortom: het Harderbos is een uniek stuk natuur van Natuurmonumenten in Flevoland.

De wandeling start om 19.00 uur, duurt ongeveer twee uur en start bij de p-plaats bij de hoofdingang van het Harderbos aan de Karekietweg. Aanmelden kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341) 42 66 66. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,- p.p., niet leden € 7,- p.p., kinderen t/m 12 jr. betalen € 2,--. Tip: neem een verrekijker mee en stevige schoenen.

Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top