Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb

Registratie belangstelling glasvezel geopend

Woensdag 12 augustus 2009

BIDDINGHUIZEN - In de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant moet, net als in de kern Dronten, een glasvezelnetwerk worden aangelegd - dat meent initiatiefgroep BIGDOG.

BIGDOG meent dat elke inwoner van de gemeente moet kunnen beschikken over een internetaansluiting die toekomstvast is. Door twee nieuwe websites te openen om de belangstelling "in kaart" te brengen wil BIGDOG aantonen dat in beide dorpen evenveel behoefte is aan de infrastructuur van de toekomst als in Dronten.

Harde aanmeldingen
Reggefiber zal zo'n netwerk pas aan gaan leggen als er "harde" aanmeldingen zijn. Daar kan BIGDOG niets aan veranderen. "Wat we wel kunnen is de techniek in de strijd werpen om de investeerder duidelijk te maken dat de belangstelling groter is dan de aantallen mensen die zich in het najaar van 2008 hebben aangemeld voor een abonnement", aldus Ernest van Loon, die als technisch adviseur het beheer voert over de websites. Samen met Joost van Schooten heeft hij met behulp van Google Maps de mogelijkheid geopend om de belangstelling op de kaart van het dorp zichtbaar te maken. "Mensen kunnen op de openingspagina de menukeuze "Ik ga voor glasvezel" aanklikken. Er verschijnt dan een formulier waarin ze hun gegevens kunnen invullen. Voor ieder adres waar mensen dat doen verschijnt een merkteken in de vorm van een druppel op de kaart. Zo willen we de mensen in beide dorpen aanknopingspunten geven om gerichte wervingsacties te ontketenen".

Vrijblijvend
Van Loon benadrukt dat ook iedereen die in het najaar van 2008 bij Glashart of Solcon heeft ingetekend voor een abonnement het formulier moet invullen om zichzelf op de kaart te zetten. "Deze actie staat volledig los van de commerciële partijen. Het invullen is volledig vrijblijvend, er wordt geen verplichting aangegaan om een aansluiting of abonnement te nemen. Wij beschkken niet over namen en adressen van wie zich al heeft aangemeld, dus wij kunnen die er niet bijzetten. Maar die mensen vormen wel de kern vanwaaruit het aantal meldingen moet doorgroeien", zegt de webmaster. "Mensen kunnen er omgekeerd ook op vertrouwen dat wij de gegevens zeer zorgvuldig zullen beheren en beveiligen. Niemand krijgt die van ons zonder de uitdrukkelijke toestemming van de persoon zelf. Mensen kunnen er op het formulier dan ook voor kiezen om hun adresgegevens niet te tonen."

Voorzitter Wim Pallandt voegt eraan toe: "De domeinnamen Biddinghuizenopglasvezel.nl en Swifterbantopglasvezel.nl zijn geactiveerd om lokale initiatieven te ondersteunen. Elk dorp heeft daarmee zijn eigen website. Het hoofddoel van deze actie is om de dorpsbewoners zelf te stimuleren en te ondersteunen om actie te gaan voeren om uiteindelijk de aanleg mogelijk te maken. Wij gaan ook proberen om de steun vanuit het gemeentebestuur te vergroten maar de echte wervingsactie kan alleen lokaal tot leven komen. Het woord is nu dus aan de bewoners zelf."

BIGDOG

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.6 °C
  • 0.0 mm
  • 15.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top