Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Schoon Schip campagne meert aan bij Flevostrand

Dinsdag 1 september 2009

BIDDINGHUIZEN - Op uitnodiging van de provincie Flevoland, vindt van 3 tot 27 september de campagne Schoon Schip, Schoon Water plaats in diverse Flevolandse havens. Eén van de havens die wordt aangedaan, is die van Flevostrand.

Tijdens deze actie kunnen recreanten op het energieschip de Berezina kennismaken met verschillende methodes om schoner te varen.

De actie begint op 3 september in de Bataviahaven: bestuurders van de provincie Flevoland en Flevolandse gemeenten, Rijkswaterstaat IJsselmeergebied en Waterschap Zuiderzeeland krijgen dan een rondleiding op de Berezina.

Schoon achterlaten
Het doel van de Schoon Schip, Schoon Water actie is recreanten bekend maken met de mogelijkheden om het water zo schoon mogelijk achter te laten na een vaartocht. Op de Berzina krijgen zij informatie en demonstraties over schone onderwaterverfsystemen, biobrandstoffen, biologische vetten, wind- en zonne-energie, efficiëntere energiehuishouding en toiletsystemen. Sinds begin dit jaar is een lozingsverbod van kracht voor de recreatievaart.

De Berezina is een voormalig stoomschip uit 1908 dat met de laatste technologieën zo schoon en duurzaam mogelijk vaart. Het schip is met behulp van zeventig sponsoren uit het bedrijfsleven aangepast aan de moderne standaarden.

Rondleidingen
Geïnteresseerden kunnen het schip in verschillende havens bezoeken: donderdagmiddag 3 september vanaf 13.00 uur in de Bataviahaven; dinsdagochtend 8 september in de Aanloophaven (voor het Raadhuis) in Zeewolde; maandagmiddag 14 september bij de jachthaven Flevostrand bij Biddinghuizen; dinsdagochtend 15 september jachthaven Ketelmeer bij Colijn; dinsdagmiddag 15 en woensdagochtend 16 september bij watersportvereniging Dronten; vrijdagmiddag 25 september Lelystad haven; zaterdagmiddag 26 september Deko Marina Lelystad en zondagmiddag 27 september Flevo Marina in Lelystad.

Schoon Schip, Schoon Water wordt uitgevoerd door Stichting Fair Nature, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging.

Bron: Regiowebgids

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevostrand Molecaten
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.1 °C
  • 0.0 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top