Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Michelle Neleman Europees Kampioen

Donderdag 24 september 2009
Michelle Neleman Europees Kampioen
Foto: Agility for Fun - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De 14-jarige Michelle Neleman uit Biddinghuizen is Europees Junioren Kampioene geworden op het EK Dog Dance. Samen met haar hond Tzigane’s Limit danste ze vlekkeloos naar de Europese titel.

Door Ricus Winnubst
Afgelopen weekend vond de European Convention 2009 plaats in Bant. In het dorpje in de Noordoostpolder verzamelden zich ruim 50 deelnemers vanuit heel Europa. Onder het oog van bijna 150 toeschouwers en de internationale vakjury toonden, naast Nederlanders, onder meer Duitse en Tsjechische deelnemers de danskunsten van hen en hun hond.

Dog Dance is een, vooralsnog, kleine en onbekende sport in Nederland. Onder begeleiding van muziek dansen de baasjes en laten zij de honden ‘dansen’ door hen te laten volgen en verschillende kunstjes uit te voeren. Dit gaat gepaard met een mooi aangeklede show.


Juniorentitel
Vrijdag en zaterdag werd er al gedanst, maar de winnaars van de zondag mochten zich Europees Kampioen noemen. De titels in de klassen ‘Heelwork to Music’ en ‘Freestyle’ gingen naar Tsjechische deelnemers, maar de titel in de Junioren klasse bleef in Nederland. Michelle scoorde het hoogst op zowel artistiek als technisch vlak en mocht zich daarom terecht de kampioene noemen. Een opmerkelijke prestatie gezien de leeftijden van het Biddinghuizer danskoppel. Tzigane’s Limit is slechts twee jaar jong en Michelle was één van de jongste deelneemsters. Het duo danst nog maar anderhalf jaar. Iets wat de prestatie van Michelle en Limit nog meer glans geeft.

Meer Biddinghuizer inbreng was er met de individuele dansjes van Nataly Neleman, Mirjam Schuurhuis en Petra Winnubst. Zij dansten niet onverdienstelijk met respectievelijk Tzigane’s MayDay, Sexy en Tzigane’s Cleo. Naast de individuele deelnames deden ook acht dames uit het dorp mee onder de naam “Tzigane’s 8” in een unieke groepsdans. De acht honden zijn allen Tervuerense herdershonden en afkomstig van Tervuerense herder- en poedelkennel Tzigane’s van Jan en Mirjam Schuurhuis uit Biddinghuizen. De acht dames met hun honden mistten op slechts één tiende de Europese titel.


Zowel Michelle als de “Tzigane’s 8” hebben zich met hun prestaties geplaatst voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika op 30 september. De deelneemsters verklaarden hun succes voornamelijk te danken aan de trainingen van, meervoudig Nederlands kampioene, Brigitte van Gestel van Hondenopleidingscentrum Canine Company.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 11.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top