AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Zonovergoten opening jeu-de-boulesbaan

Donderdag 1 oktober 2009
Zonovergoten opening jeu-de-boulesbaan
Foto: Wijkteam Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 26 september jongstleden was het dan eindelijk zover; de officiële opening van de Jeu-de-Boules baan aan De Sjees tijdens Burendag 2009.

Het idee voor de Jeu-de-Boules baan is ontstaan tijdens Burendag 2007. Met medewerking van de wijkpost Biddinghuizen en de gemeente Dronten is, ondanks een moeizame bezwaarschriften procedure, alles uiteindelijk gerealiseerd in de zomer van 2009.


De baan is aangelegd door de gemeente. Er kwam een mooi tegelpad, twee bankjes en zelfs een plantenbak. De bewoners zelf moesten voor de aankleding zorgen, zoals bijvoorbeeld de beplanting.

Met behulp van het Oranje Fonds, mede-initiator van Burendag, werd o.a. beplanting, verlichting en een afvalbak aangeschaft. Dit naar aanleiding van een aanvraag gedaan door de bewoners bij het Fonds.


Bewoners van De Sjees en De Landauer werden uitgenodigd rond 16.00 uur aanwezig te zijn voor een gezellig samenzijn en natuurlijk de opening van de Jeu-de Boules baan.

Wie kan dat beter doen dan de burgemeester van Dronten, de heer Aat de Jonge?


Gelukkig was de burgemeester bereid om op deze zonnige dag naar de De Sjees te komen. Eveneens waren Jan van der Wiel, voorzitter van Dorpsbelangen en Jolanda Noome van het wijkteam Biddinghuizen aanwezig.

Iedereen werd verwelkomd met koffie/thee, limonade en cake op de oprit van de woningen aan De Sjees 24 en 26. Rond 17.00 uur ging het richting Jeu-de-Boules baan en na een openingswoord van medebewoner Jacco Nijdam, was het de eer aan burgemeester Aat de Jonge de Jeu de Boules baan te openen samen met Jan van der Wiel.

Jolanda Noome bood namens het wijkteam een set Jeu-de-Boules ballen en een groot dambord voor de kinderen als cadeau aan.


Burgemeester Aart de Jonge liet zich na zijn speech van zijn sportieve kant zien en en gooide een balletje. Had hij stiekem geoefend? Het leek er verdacht veel op, want hij won gemakkelijk van Jan van der Wiel.

Door de gemeente Dronten, het wijkteam en de bewoners is een contract ondertekend; de bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de Jeu-de-Boules baan en plantenbak.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog gezellig met bewoners gesproken en daarna begaven de burgemeester, de voorzitter van Dorpsbelangen en de medewerkster van het wijkteam zich naar het Stamppottenbuffet in de feesttent aan De Dreef.

Bewoners van De Sjees en De Landauer genoten daarna nog van een gezellige barbeque en een ding bleek weer duidelijk: "Biddinghuizen bruist" en "Biddinghuizen doet het samen".

Namens de bewoners van De Sjees en De Landauer een woord van dank aan de gemeente Dronten, het wijkteam Biddinghuizen, Dorpsbelangen, Adrichem Tuin en Plant, snackbar De Twins en natuurlijk het Oranje Fonds.

De datum voor Burendag 2010 is inmiddels al bekend: 18 september 2010 en we kunnen iedereen aanraden mee te doen aan dit geweldige initiatief.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.2 °C
  • 0.0 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top