Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Hek De Scharrelberg opnieuw vernield

Maandag 26 oktober 2009
Hek De Scharrelberg opnieuw vernield
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Grote verontwaardiging en diepe teleurstelling heerst bij de vrijwilligers van De Scharrelberg. In de nacht van woensdag op donderdag is het hek bij het dierenpark vernield door puur vandalisme. De kosten voor reparatie worden op 500 euro geraamd.

Vol ongeloof bekeken de mannen het drama. Sinds de complete vernieuwing van het hek rond dierenpark De Scharrelberg begin 2008, was er geen vernieling meer geweest. De vernieuwing was destijds noodzakelijk na een reeks van vernielingen. Het dierenpark is de trots van Biddinghuizen en daarom waren de inwoners het zat. Samen met het bedrijfsleven, vele vrijwilligers van Dorpsbelangen en vooral dankzij een grote schenking van BAS-Tennis, konden mannen van het dierenpark het hekwerk van De Scharrelberg toen volledig vernieuwen. Een klus waar € 16.000,- mee gemoeid was.


Bijna twintig maanden hebben de mensen uit Biddinghuizen er ongestoord van kunnen genieten. Tot deze week. “Deze moedwillige vandalisme is niet het werk van een paar kleine jongens”, vertelt een van de vrijwilligers. “Hier is behoorlijk wat kracht op het hek gezet.” Deze vernieling brengt een hoop extra kosten en tijd met zich mee. De mannen hebben het hekwerk wat proberen te fatsoeneren, maar er blijft een schadepost van 500 euro.


Steun De Scharrelberg
Het hekwerk is niet verzekerd. De werkgroep vraagt daarom steun aan de inwoners van Biddinghuizen. Dit kan door een vrijwillige financiële bijdrage te geven via het bankrekeningnummer 3481.559.80 t.n.v. H. de Iongh, onder vermelding van Hekwerk Scharrelberg. De vrijwilligers hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan bij de politie. Mocht u wat gehoord of gezien hebben, geef dit dan door aan de politie. Dierenpark De Scharrelberg, prachtig gelegen aan het water en omgeven door vele wandelpaden, is de trots van Biddinghuizen en dat wil het dorp graag zo houden. De verzorgers en dieren danken iedereen hartelijk voor de steun.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.0 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top