0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Goede prestaties Loopgroep in Twente Marathon

Woensdag 28 oktober 2009
Goede prestaties Loopgroep in Twente Marathon
Foto: Loopgroep Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag 24 oktober hebben 20 leden van Loopgoep Biddinghuizen met succes deelgenomen aan de Landgoed Twente Marathon in De Lutte.

De Loopgroep bestaat eind van dit jaar 25 jaar en naast een feest in het Colombinehuis op 21 november aanstaande, moest er natuurlijk ook een sportieve prestatie neergezet worden. "Het mooie van deze marathon is dat hij ook samen met een maatje op een mountainbike gedaan mag worden, door afwisselend te hardlopen en te fietsen", vertelt één van de lopers.

Vorig jaar heeft Cees Bouma aan deze marathon meegedaan en hij kwam met wild enthousiaste berichten terug naar de Flevopolder: "Echt iets om een keer met een grote groep te gaan doen!" Na vele gezamenlijke trainingen was het eindelijk zover. Er deden 10 teams mee van de loopgroep, de helft ging vroeg op pad met een bus en aanhanger voor de fietsen, en de andere helft heeft er een gezellig weekend van gemaakt. Zij gingen al eerder in de week met hun partners naar een huisje op het bungalowpark in het nabijgelegen Beuningen. Oud-Biddinghuizenaren Piet en Rita van Bakel wonen en werken hier.

Lutterzand
Rond negen uur troffen de groepen elkaar bij het paviljoen in het prachtige natuurgebied het Lutterzand,waar de start en finish waren. Na rustig bijgekletst te hebben bij een heerlijk bakje koffie begon iedereen aan zijn persoonlijke voorbereiding aan de wedstrijd. Vlak voor de start werd Cees Bouma nog in het zonnetje gezet door de organisatie omdat hij aan zijn 42e(!) marathon begon.

Hij kreeg een prachtige glasplaat met inscriptie die de ontwerper persoonlijk op komt hangen.

Om precies 10.00 uur was de start. De lopers en loopsters moesten het de eerste 20 minuten zonderde fietsers doen , omdat het gewoon te smal was om elkaar te kunnen passeren.

De fietsers bleven achter de mensen op de Solexen blijven, wat een prachtig nostalgisch gezicht was. Tevens fungeerden deze als rijdende hulpposten bij eventuele problemen op de route.

Het parcours van de landgoed Twente Marathon gaat over landgoederen en landerijen die niet altijd voor publiek geopend zijn. Onderweg worden kleine hapjes uitgedeeld, zoals een stukje krentenwegge, ham met fruit of een originele vleeslollie, allen gemaakt van eerlijke producten van Twentse bodem. "Ook kregen we twee keer kleine glaasjes rode en een keer witte wijn."

Prestatie
Het gaat in deze marathon niet om de tijd, maar om een prestatie neer te zetten. Het parcours is niet gemakkelijk, want er zitten behoorlijk wat hoogteverschillen in. De route voert je door de prachtige natuurgebieden als het Roderveld, landgoederen als Singraven, plaatsen als Denekamp en zelfs dwars door een koeienstal , waar de koeien gewoon in staan te eten, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. "Tel daarbij op, de enorme gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen, en je waant je in een soort paradijs op aarde, je weet echt niet wat je overkomt."


Bij de finish werden de lopers binnengehaald met een echt glas champagne, en kon je de spieren weer even heerlijk ontspannen In houtgestookte hottubs, die klaargezet waren door de perfecte organisatie. Daar bleek dat Peter Graumans en Jan Scherpenisse als eerste gefinisht waren binnen 3 uur en 30 minuten, Johan Verkuyl en Cees Bouma waren vierde op de voet gevolgd door Bert Keek en Rick Vlaming. Ook alle andere teams hebben heel goede prestaties neergezet .

Na een gezellige nazit, hebben de lopers afscheid van elkaar genomen en keerde iedereen met een zeer tevreden en voldaan gevoel weer huiswaarts. Kortom een feestelijke dag om nooit te vergeten.


Loopgroep Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top