Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Brons voor Timo Kern op NK-judo teams

Maandag 30 november 2009

BIDDINGHUIZEN - In de Diekmanhallen in Enschede hadden zich de 24 beste judoteams van Nederland onder de 17 jaar verzameld.

Ook Timo Kern uit Biddinghuizen was hiervoor geselecteerd voor het judoteam Bijsterbosch.

Judoteam Bijsterbosch trad aan met een zeer jong team ( 5 jongens waren nog -15 jaar) en was daardoor geen favoriet voor deze titel.

In de voorbereiding hadden ze last gehad van enige blessures en griep. Ook Timo Kern had 2 weken ervoor een schouderblessure opgelopen. Maar dankzij goede adviezen van fysiotherapeut Hans Rijpert en goede begeleiding van Judoteam Bijsterbosch kon hij toch redelijk fit aan de start verschijnen.

De 1e partij werd makkelijk gewonnen van Hikari met 5-2. In de 2e partij moesten ze tegen de favoriet de Korte, deze werd verloren met 4-3. Het team was nu goed op gang en won vervolgens van: Veendam, Top Judo Twente en Theo Meijer. In de laatste partij tegen Groningen ging het om het brons. Timo maakte in deze wedstrijd een prachtige kata-garuma, maar helaas werd deze na veel discussies onder de scheidsrechters afgekeurd omdat ze vonden dat het een duik naar de grond was. Hierdoor werd deze partij nog erg spannend, maar gelukkig door Judoteam Bijsterbosch net gewonnen met 4-3.
Het kampioenschap werd gewonnen door Hercules uit Limburg, tweede werd Essink.


Timo liet niet zijn beste judo zien maar verloor uiteindelijk maar 1 partij. Volgende week neemt Timo deel aan het internationale Euregio Maas-Rhein Turnier in Aken (Duitsland). Hij hoopt hier weer volledig fit aan de start te komen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Judo
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top