Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Politie bekeurt bij bevroren ruiten

Donderdag 14 januari 2010

BIDDINGHUIZEN - Het VerkeersTeam Flevoland heeft woensdagmorgen in Flevoland 24 automobilisten bekeurd omdat zij reden in een auto met autoruiten die onvoldoende waren schoongemaakt.

Goed uitzicht – dus schone ruiten – is altijd al een noodzaak, maar zeker in deze winterdagen. De ruiten zijn ’s morgens vaak dichtgevroren en tijdens het rijden spatten andere auto’s water met zout en zand op. Hierdoor wordt het uitzicht sterk beperkt. Als dan ook de zon – die nu meestal laag boven de horizon staat – schijnt, wordt het uitzicht echt minimaal. En bevroren ruiten zijn met de ruitenwissers niet schoon te maken, zeker als de ruitenwissers ook nog eens vastgevroren zitten of zodanig onder sneeuw en ijs zitten dat zij hun werk niet goed kunnen doen. Dichtgevroren of smerige ruiten leiden dan ook maar al te vaak tot verkeersongevallen.

IJsvrij
Politie Flevoland adviseert alle automobilisten om voor het rijden eerst de ruiten goed schoon en ijs- en sneeuwvrij te maken (ook de zijruiten en de spiegels niet vergeten) en de ruitenwissers los en schoon te maken. Zorg ook voor voldoende vloeistof met antivries in de ruitensproeier.

Forse bekeuring
De 24 automobilisten, die woensdagmorgen hun ruiten onvoldoende hadden schoongemaakt, hebben een bekeuring opgelopen, die – afhankelijk van de grootte van het doorzicht – varieert van 160 tot 240 euro.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top