0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Dubbelslag Tamarisk schoolkampioenschap dammen

Donderdag 21 januari 2010
Dubbelslag Tamarisk schoolkampioenschap dammen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In het Denksportcentrum Dronten werd woensdag het schoolkampioenschap dammen voor de gemeente Dronten gehouden.

Liefst 18 pupillenteams en 8 welpenteams streden voor de eer en plaatsing voor het kampioenschap van Overijssel.

De Tamarisk uit Biddinghuizen wist in beide categorieën en met overmacht het kampioenschap van het vorig jaar te prolongeren.

Damcultuur
In de gemeente Dronten zijn twee basisscholen te vinden met een uitgesproken damcultuur. Als je daar een klaslokaal binnengaat valt binnen de kortste keren het oog op een dambord. In pauzes en als leerlingen vlot hun leerwerk hebben afgerond worden die borden intensief benut.


Die twee scholen zijn: de Duykeldam in Swifterbant en de Tamarisk in Biddinghuizen.

Eerstgenoemde school werd één keer kampioen van de gemeente Dronten en bereikte menigmaal de tweede plaats. De Tamarisk bereikte in 2008 de tweede plaats en werd in 2009 en nu dus ook in 2010 kampioen.

Deelname scholen
Er waren woensdag liefst 13 basisscholen vertegenwoordigd in het kampioenschap. Damclub Dronten registreerde hiermee een nieuw record, zowel wat betreft het aantal deelnemende scholen als het aantal kinderen. In de zeven speelronden, met strakke hand geleid door Wiebren de Vries, traden telkens 104 kinderen aan achter de borden.


Elke ronde weer was het, met name aan het begin, muisstil in het Denksportcentrum: kinderen in opperste concentratie; reserves, begeleidende ouders, grootouders en fans ook alle aandacht gericht op de gebeurtenissen op de borden.

De tijd vloog, het was gezellig en spannend.

Plaatsing voor kampioenschap Overijssel
De spanning was er vooral voor de kanshebbers op plaatsing voor het Overijssels schoolkampioen-schap. En waar de eerste plaats vrij snel duidelijk werd ging het vooral om de andere tickets voor dat kampioenschap.

Voor de welpen (kinderen tot en met groep 6) waren er drie plaatsen beschikbaar. De Tamarisk 1 en de Branding plaatsten zich relatief gemakkelijk. Voor de derde plaats werd een felle strijd gestreden tussen drie kanshebbers: de Duykeldam, de Tamarisk 2 en Zonnewijzer 1. Uiteindelijk trok het tweede team van de Tamarisk aan het langste end.

Bij de pupillen (groepen 7 en 8) waren er vier plaatsen beschikbaar. De eerste drie plaatsen werden gewonnen door De Tamarisk, de Duykeldam en de Branding. Maar hier was vooral de strijd voor het vierde ticket uitermate spannend. Het team van de Zonnewijzer dat na de voorlaatste ronde nog vierde stond duikelde door een nederlaag in de laatste ronde nog naar een achtste plaats, terwijl het eerste team van de Zevensprong door winst in de laatste ronde nog wist te klimmen van de zesde naar de vierde plaats.


Geplaatst voor Overijssel dus 1. de Tamarisk, 2. de Duykeldam, 3. de Branding en 4. de Zevensprong.

Al deze teams zullen op 3 maart aanstaande, wederom in het Denksportcentrum van Dronten, in gezelschap van andere teams uit de regio een poging doen om zich te plaatsen voor de finale van het Overijssels kampioenschap.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Denksport
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top