Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Opwekking organiseert 40e pinksterconferentie

Donderdag 18 februari 2010

BIDDINGHUIZEN - 2010 belooft een feestelijk jaar te worden voor Stichting Opwekking. Niet alleen viert de stichting op 1 april haar vijftigjarig bestaan, tevens organiseert zij dit jaar voor de veertigste keer haar jaarlijkse pinksterconferentie.

Als thema is dit jaar gekozen voor ‘Leven door de Geest'. Pinksteren is het feest van de uitstorting van de Heilige Geest en van de geboorte van de Kerk en dat wil de organisatie met duizenden christenen uit verschillende kerken vieren. Een feest van ontmoeting en eenheid, gecentreerd rondom Gods Woord, dat weer zal plaatsvinden op het evenemententerrein van Walibi World te Biddinghuizen. De conferentie begint vrijdag 21 mei a.s. en duurt tot maandag 24 mei.

Met dit thema benadrukt de organisatie het belang van een leven vanuit en door de kracht van de Heilige Geest. "God heeft ervoor gekozen om door de Heilige Geest in ons te komen wonen, zodat wij door zijn kracht in staat zijn te leven zoals Hij dat bedoeld heeft. Deze boodschap tilt het christendom boven alle andere godsdiensten uit omdat we een relatie hebben met de levende God. Wat we doen in afhankelijkheid van Hem is geen prestatie van mensen die hun best doen, maar een presentatie van zijn aanwezigheid: de levende God werkzaam in gewone mensen die zich daarvoor open stellen. We hopen en bidden dat heel veel mensen die volheid van God in hun leven zullen mogen ontvangen en gaan ervaren", meldt de organisatie in haar blad, Opwekking Magazine.

De conferentie is door de jaren heen uitgegroeid tot een plaats waar een toenemend aantal christenen uit allerlei kerkelijke kringen zich thuisvoelt. Vorig jaar kwamen alleen al zo'n 17.000 kampeerders met tentjes en caravans naar de polder, aangevuld met tienduizenden bezoekers die voor een of meer dagen de conferentie bijwoonden. Wat maakt de conferentie zo aantrekkelijk? "Mensen voelen zich thuis op de conferentie. Er is voor elke leeftijdsgroep een speciaal programma, en dat biedt een prachtige gelegenheid om met elkaar als gezin een weekend samen op te trekken en te groeien in je geloof. Daarnaast komen grote groepen gelovigen met hun kerk of gemeente naar Walibi voor een inspirerende, ontspannen en samenbindende tijd met elkaar", aldus Joop Gankema, directeur van de stichting.

Er zijn vier locaties op het terrein waar men naar leeftijd de programma's kan volgen. Op het kinderterrein staan zes tenten voor de peuters en de kinderen van de basisschool, met voor elke groep een eigen programma. Ook de tieners hebben hun eigen plek waar ze met leeftijdsgenoten kunnen genieten van een fantastisch totaalprogramma. Voor de jongeren is er een programma onder leiding van de jongerenbeweging Youth Alive, waarbij de basis wordt gevormd door een stuk stevige woordverkondiging.

Aangezien het dit jaar ook 100 jaar geleden is dat in Edinburgh het fundament werd gelegd van de moderne zendingsbeweging, zal het programma op zaterdagmiddag worden ingevuld door de Evangelische Zendings Alliantie (EZA) en de Nederlandse Zendings Raad (NZR). Samen met andere organisaties werken zij aan een feestelijke ontmoeting om dit 100-jarig jubileum vieren.

Voor meer informatie over de conferentie kunt u terecht op http://www.opwekking.nl

Bron: Uitdaging Online

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Pinksterconferentie
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top