0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Milieuhandhaving afvalcontainers

Vrijdag 26 februari 2010

BIDDINGHUIZEN - Steeds vaker blijven er in de gemeente Dronten afvalcontainers aan de weg staan nadat ze zijn geleegd. Dit levert een rommelig straatbeeld op, wat ongewenst is.

Afvalcontainers mogen op de opstelplaatsen staan vanaf 22.00 uur op de dag voordat de container geleegd wordt, tot 22.00 uur op de dag van de lediging. Staan afvalcontainers buiten deze tijden op de opstelplaatsen, dan is dit in strijd met de wet en regelgeving op de openbare weg.

Gele kaart
De milieuagenten zien er op toe dat de afvalcontainers binnen de hiervoor toegestane tijden op de opstelplaatsen staan. Is dit niet het geval, dan zal er een gele (waarschuwings)kaart tussen de klep en rand van de afvalcontainer worden geplaatst. Vervolgens wordt de afvalcontainer door de milieuagent geregistreerd. Bij een tweede constatering zal de milieuagent proces-verbaal opmaken.

Afval in de juiste container
Regelmatig wordt er restafval in de groenafvalcontainer gevonden en groenafval in de restafvalcontainer. Dit is niet de bedoeling en zelfs strafbaar volgens de afvalstoffenverordening van de gemeente Dronten.

Als de twee afvalsoorten vermengd in de vuilniswagen terecht komen, levert dit extra kosten op. En niet minder belangrijk: Het is slecht voor het voor het milieu. Als de Milieuagent afval in een niet hiervoor bestemde afvalcontainer signaleert, dan wordt er direct proces-verbaal opgemaakt tegen de overtreder.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top