Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Welpen Tamarisk kampioen schooldammen Overijssel

Vrijdag 19 maart 2010
Welpen Tamarisk kampioen schooldammen Overijssel
Foto: PCBS De Tamarisk - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het welpenteam van basisschool De Tamarisk uit Biddinghuizen heeft woensdagmiddag in ‘t Kerkhuus in Heino het kampioenschap schooldammen van Overijssel in de wacht gesleept.

Het team heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap schooldammen.

14 welpenteams uit de provincie Overijssel en aanpalende gebieden waren verzameld om te strijden voor het kampioenschap van de provincie. Voor het eerst werd nu een welpenteam van de Tamarisk de terechte en onbedreigde kampioen, waar in het recente verleden de pupillen al enkele keren de titel hadden gegrepen.


Het kampioensteam: Peter, Ryan, Marco, Thomas

Het welpenteam van de Branding uit Swifterbant debuteerde verrassend sterk met een afgetekende vierde plaats en verwierf daarmee ook het recht uit te komen in de halve finales van de KNDB.

Geen paniek
Het team van de Tamarisk, aangevoerd door de zeer sterke Ryan Draisma begon met een gelijkspel tegen de Mare 1 uit Almelo dat zou eindigen op de derde plaats. De Tamarisken, overtuigd van hun eigen kwaliteit raakten niet in paniek en wonnen al hun wedstrijden in de resterende acht speelronden. Alleen de Oranjeschool uit Wezep wist enigszins in de buurt te blijven door met twee wedstrijdpunten verschil op de tweede plaats te eindigen.

Veel minder ging het met het tweede team van de Tamarisk. Ze eindigden als nummer 11 van de 14. Dit team heeft echter nog een jaar te gaan om door te groeien en zal volgend jaar ongetwijfeld een beter resultaat weten te boeken.


Welpen 2 werd elfde: Daniël, Henrike, Anne, Annemiek, Joran

Ook de Duykeldam uit Swifterbant bleek niet in staat een hoge klassering af te dwingen. Ze presteerden wisselvallig en zagen zichzelf uiteindelijk terug op de 9e plaats.

De Branding uit Swifterbant leverde een puike prestatie met de terechte vierde plaats. Het team beschikt over twee toppers: Michel Hof en Thimo de Jong hebben zich in korte tijd (sinds oktober vorig jaar) ontwikkeld tot echte liefhebbers van het spel en zijn nu al relatief sterk. In hun schaduw is ook Derek Oud geleidelijk aan gegroeid tot een behoorlijk dammertje, terwijl het meisje uit deze groep, Ilse van Dalen, juist vanmiddag liet zien wat ze kon, met onder meer een fraaie combinatie. Ze zullen in de toekomst vast meer van zich laten horen.

Klik hier voor de uitslagen en eindstand

PCBS De Tamarisk


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Denksport
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top