Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Nieuwe borden voor natuurpad

Woensdag 31 maart 2010
Nieuwe borden voor natuurpad
Foto: IVN Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Precies 20 jaar nadat het natuurpad in Biddinghuizen is geopend is het pad weer voorzien van nieuwe informatieborden.

Dat was ook hard nodig want de oude borden waren grotendeels in ongerede geraakt of zelfs geheel verdwenen. Ook was de informatie voor een deel achterhaald.

Reeds enige jaren bestond het idee om nieuwe borden te plaatsen langs alle natuurpaden in de gemeente Dronten, maar dat idee kwam maar steeds niet van de grond. Dankzij een plaatselijke sponsor konden de nieuwe informatiedragers voor het natuurpad in Biddinghuizen begin dit jaar lokaal worden aangemaakt.


In de tussentijd kon ook de lay-out van de informatiebladen dor een aantal vrijwilligers worden uitgewerkt zodat de borden medio maart door het IVN konden worden geplaatst.

De beheerder van het natuurpad en de vrijwilligers zijn zelf heel tevreden over het resultaat. Nu maar afwachten hoe de borden door de wandelaars worden opgemerkt en wat deze er van vinden.

Wilt u weten waar het natuurpad ligt, kijk dan eens op het informatiebord over het wandelpad om Biddinghuizen, tegenover de ingang van het sportpark. Het natuurpad staat ook op dit bord aangegeven.


Het natuurpad begint naast het gebouwtje van de ijsbaan waarbij de route met houten palen met een gele kop is gemarkeerd. Als u de route eens wilt lopen wordt u geadviseerd dat met aangepast schoeisel te doen omdat het pad dwars door het bos loopt en weinig gebruik maakt van de verharde paden.

U wordt ook uitgenodigd eens kijken naar de publicaties in de IVN-kast net na de slagboom aan het eind van de Sportlaan.

André Rohde, natuurpad Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top