Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

In Vogelvlucht: Homme Overwijk gaat met de VUT

Donderdag 8 april 2010
In Vogelvlucht: Homme Overwijk gaat met de VUT

BIDDINGHUIZEN - Homme Overwijk is geboren op 24 oktober 1947 in Volenhove. Op 1 april 1970 begon hij bij de RIJP; voor die tijd was hij werkzaam bij verschillende tuinders in Ankum (Ommen) als tuindersknecht. Toen er geen vervolg kwam van de Markerwaard is hij overgegaan van de RIJP naar de Flevohof.


Door reorganisatie is hij in mei 1973 gestart bij de gemeente Dronten bij de Dienst Gemeentewerken afdeling reiniging en beplanting. Dat is dus 37 jaar geleden. Toen was Biddinghuizen lang niet zo groot als wat het nu is; veel dingen gingen toen ook anders.


Men deed een onderhoudsronde met de bakfiets en wat handgereedschap. Homme was overal inzetbaar onder andere voor het groenonderhoud in het dorp, vuilnis ophalen (toendertijd nog in pedaalemmers) en onderhoud op de sportvelden.


Homme woonde toendertijd aan de Weidehof en is later verhuisd naar Het Plein. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn werkbare leven gewerkt en gewoond in Biddinghuizen. Hij heeft het dorp zien groeien van een enkele straat rondom het centrum tot wat het nu is, met de uitbreiding van het winkelcentrum, de Kaai en voor de toekomst De Graafschap.


Homme is een harde werker en niets is dan ook teveel voor hem. Geen onkruid te hoog, geen klei te hard, hij gaat gewapend met schop, schoffel en hark aan de slag totdat de klus geklaard is.


Vanaf nu dan niet meer in de ‘gemeentetuin’ maar hopelijk nog vele uren in zijn eigen volkstuin. Nu het voorjaar er aan zit te komen, zal hij zich hier de komende tijd wel kunnen vermaken.


Zijn collega,s van de groenvoorziening wensen Homme al het goede toe en hopen dat hij in goede gezondheid mag genieten van de komende tijd.

Team groenvoorziening Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Groenvoorziening
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top