Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Drie turnsters door naar districtsfinale

Maandag 19 april 2010

BIDDINGHUIZEN - In Doetinchem vond zaterdag 17 april de regiofinale plaats van de 4de divisie damesturnen.

Drie turnsters van BAS hadden zich hiervoor geplaatst. De besten uit deze wedstrijd mogen deelnemen aan de districtsfinale Gelderland, dus er stond veel op het spel. Al bij het inturnen viel op dat het deelnemersveld zeer sterk was, dus het zou zeker geen makkelijke opgave gaan worden.

Stijgende lijn
Bij de instap is Ellis Grin dit seizoen goed op dreef. Iedere wedstrijd presteert ze weer iets beter dan de vorige en deze stijgende lijn wist ze ook nu goed voort te zetten. Ze turnde op alle onderdelen zeer strakke oefeningen en viel nergens vanaf. Vooral op de vloer liet ze een prachtige oefening zien. Doordat ze op geen enkel onderdeel veel punten liet liggen eindigde ze met 50,55 punten op een prachtige 12de plaats waarmee ze zich met gemak plaatste voor de districtsfinale.

Kern
Vivian Kern had in de voorrondes erg sterk geturnd, maar maakte het in deze wedstrijd toch nog erg spannend. In haar vloeroefening was ze heel even de weg kwijt en ze viel helaas een keer van de balk. Gelukkig maakte ze veel goed met een prachtige brugoefening, maar deze werd door de jury toch niet optimaal beloond. Het was voor Vivian dan ook een enorme opluchting te horen dat ze zich met de 26ste plaats toch nog net had gekwalificeerd voor de finale.

Zenuwen
Bij de senioren verging het Femke Grin ongeveer net zoals Vivian. In de voorrondes was ze steeds bijzonder sterk geweest, maar in deze regiofinale gingen de zenuwen toch een beetje meespelen. Femke begon erg zenuwachtig met brug, maar turnde een prima stabiele oefening. Daarna balk en daar ging het niet helemaal zoals zij wilde, wel goed geturnd maar een val en een fout met de afsprong kostte heel veel punten. Op de vloer en sprong herstelde ze zich prima ze liet 2 keurige oefeningen zien. Gelukkig compenseerde ze hiermee haar puntentotaal zodanig dat het ruim voldoende was voor plaatsing naar de eindronde. Met 43,20 punten eindigde ze op een 18e plaats.

Geweldig dat deze drie meiden zich alle drie hebben weten te kwalificeren voor de districtsfinale van Gelderland op 5 juni in de Sza-Sza hallen in Doetinchem. Dan zullen ze zeker alles laten zien wat ze in huis hebben, dus dat belooft een prachtige afsluiting van hun turnseizoen te worden.

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top