0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Voorproefje appartementen Dreef

Maandag 19 april 2010
Voorproefje appartementen Dreef
Foto: Oost Flevoland Woondiensten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten, de woningcorporatie in de gemeente Dronten, staat op 24 april in De Meerpaal in Dronten. OFW presenteert dan tijdens de Wooninfodag Dronten, haar woningen, projecten en toekomstige projecten in zowel de huur- als koopsector.

Eén van de projecten is de bouw van een appartementencomplex aan de Dreef/Cultuursingel.

Het is inmiddels een vast traditie geworden, elk jaar organiseert de gemeente een wooninfo-dag in De Meerpaal in Dronten. Zaterdag 24 april is dit weer het geval. Vanzelfsprekend presenteert OFW daar graag haar aanbod aan nieuwe woningen. Ondanks de kredietcrisis heeft OFW nog bouwplannen genoeg. OFW investeert dit jaar circa € 41 miljoen in goed wonen in de gemeente Dronten. Goed voor de bouwsector, maar vooral voor mensen, die op zoek zijn naar een mooi huis. Tenslotte blijven mensen wonen.

Dronten
Tijdens de Wooninfodag wordt er meer informatie verstrekt over de komende moderniseringsprojecten die OFW gaat uitvoeren. Ook komt het appartementencomplex bij de WoonArk aan bod. In het verlengde van de bouw van de WoonArk, ontwikkelt OFW 4 appartementsgebouwen aan de Lijzijde. De eerste 2 gebouwen bestaan uit elk 25 huurappartementen, de laatste 2 gebouwen zijn koopappartementen, totaal 40 stuks. De 4 appartementsgebouwen zullen zowel onderling als met het hoofdgebouw worden verbonden met een loopbrug. Daardoor kan straks vanuit de Regenboog zorg worden geboden tot aan het laatste gebouw. De bouw zal in 2011 starten. Daarnaast is er meer informatie te krijgen over de De Wiekslag. Aan het Noordenveld in Dronten wordt een appartementencomplex gebouwd voor Woongroep 50+ De Wiekslag. Het complex zal uit 24 appartementen bestaan.

Nieuwbouw Gilden
OFW gaat in De Gilden 54 eengezinswoningen bouwen. De eengezinswoningen aan Voegspijker, Schietlood en Druivenpers hebben zowel straat- als tuingerichte woonkamers en worden op 3 verschillende locaties gebouwd. De woningen hebben een open keuken en 2 of 3 slaapkamers. Er worden 2 verschillende type woningen gebouwd met 2 of 3 slaapkamers. Verder gaat OFW in De Gilden 36 startersappartementen bouwen. De appartementen aan De Voegspijker, Schietlood en De Druivenpers worden in blokken van 6 gebouwd. Beide plannen presenteert OFW tijdens de beurs

Nieuwbouw Biddinghuizen en Swifterbant
Ook in Biddinghuizen bouwt OFW nieuwe woningen. Zo wordt er op de hoek van de Cultuursingel en de Dreef nog een appartementencomplex voor 8 startersappartementen gebouwd. In de Bloemenzoom gaat OFW 18 twee-onder-éénkapwoningen en 16 rijwoningen in de koopsector bouwen en 20 huurwoningen. De bouw start naar verwachting eind dit jaar. Meer informatie hierover is op de beurs te verkrijgen.

Duurzaamheid
Bij elk nieuwbouwproject denkt OFW goed na over de mogelijkheden om extra duurzame kwaliteiten aan de woning toe te voegen. Dit betekent dat OFW stuurt op de woonlasten, en niet alleen op de hoogte van de huur. Vooral de stookkosten neemt OFW nadrukkelijk als een belangrijk aandachtspunt mee. Daarom zijn er bij alle woningen energielabels vermeld, ook voor de bestaande bouw. Hierdoor kan de energieprestatie als een belangrijk aandachtspunt mee worden genomen in een beslissing. Want de energiekosten bepalen in toenemende mate of een woning duur of goedkoop is.

Een woning naar eigen smaak
OFW gaat er vanuit dat elke bewoner unieke wensen en smaak heeft. Daarom bieden wij ruime keuzemogelijkheden. We streven ernaar de woningen vroegtijdig aan te bieden zodat tijdens de bouw de diverse wensen van bewoners meegenomen kunnen worden. Veel keuzes brengen geen kosten met zich mee. Willen mensen meer of luxer, dan zijn die extra kosten voor de bewoner. Zo kan men zelf kiezen voor de kleur van de tegels, de keukenkastjes de handgreepjes e.d. Wil men bijv. een afwasmachine dan moet de nieuwe huurder dit zelf betalen. Voor trouwe huurders geldt afhankelijk van de woonduur in de OFW-woning die men verlaat een kortingsregeling.

Oost Flevoland Woondiensten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top