Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Biddinghuizenaren ambassadeurs gemeente Dronten

Woensdag 21 april 2010
Biddinghuizenaren ambassadeurs gemeente Dronten
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 24 april vindt voor de vijfde keer in De Meerpaal de Wooninfo-dag Dronten plaats.

De gemeente heeft rondom dit evenement een promotiecampagne opgezet waaraan ook inwoners van Biddinghuizen meedoen.

Hiervoor zijn dorpsgenoten Jan van de Wiel (voorzitter Dorpsbelangen), Maja Metz, Erik Schaap (directeur Schaap Holland en ondernemer van het jaar 2009) en Alice Naber (eventingamazone) benaderd.

Goede voorzieningen
Jan van de Wiel: ,,We willen goede voorzieningen in ons prachtige dorp, dan heb je ook inwoners nodig. Daarom werk ik mee aan deze campagne." Vanuit zijn werk merkt Jan van de Wiel dat er animo onder inwoners van Elburg en Oldebroek is om in deze gemeente te wonen. ,,Ik hoop dat deze mensen toekomstige dorpsgenoten worden. Bijvoorbeeld in De Kaai of De Graafschap."

Cultuur
Maja Metz woont met veel plezier in Biddinghuizen en werkt al twintig jaar in De Meerpaal. ,, Mensen denken vaak dat wanneer je in een dorp woont dat er dan niets te doen is. Op de Wooninfo-dag kan ik vertellen dat er volop aanbod op cultureel gebied is in deze gemeente", aldus Maja Metz.

Topplek om te wonen
Alice Naber vindt het zelfs een eer dat zij gevraagd is ambassadeur te worden. Naast haar activiteiten in de topsport, runt zij een trainings- en africhtingsstal aan de Mosselweg. Ze ontvangt gasten uit heel Nederland. Die denken altijd dat de polder een kale vlakte is. Alice Naber: ,,Ze zijn dan ook totaal verrast wanneer ze op ons bedrijf komen. De uitzichten, de ruimte en de prachtige bossen om heerlijk paard te rijden. Ik vind onze gemeente een topplek om te wonen en dat draag ik ook graag uit."


Leef je uit in Dronten
Burgemeester Aat de Jonge nodigt inwoners van de gemeente uit net als hem en de andere inwoners ambassadeur te zijn van de gemeente Dronten. ,,Zij weten als geen ander dat de gemeente verrassend veel woonplezier biedt. Zoveel, dat we graag mensen van buiten uitnodigen met de boodschap: Leef je uit in Dronten!

Wooninfo-dag
De Wooninfo-dag is een evenement dat jaarlijks ongeveer vierduizend bezoekers trekt, op zoek naar een nieuwe woning of omdat zij het gewoon leuk vinden elkaar te ontmoeten. De makelaars hebben het plan opgevat om het dit jaar over een andere boeg te gooien: een compacte beurs, waarbij niet zozeer de woningen zelf, maar Dronten wordt verkocht. Samen met projectontwikkelaars presenteren zij onder meer de plannen voor De Kaai en De Graafschap.

Locatie: De Meerpaal en het plein aan De Rede, De Rede 80-82, Dronten
Entree: Gratis.
Tijd: Van 10.00 tot 17.00 uur

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top