Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Op zoek naar de watertijger in het Ontdekbos

Donderdag 22 april 2010

BIDDINGHUIZEN - Gaat het kriebelen? Wil je lekker naar buiten? Dat kan. Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten op woensdagmiddag 5 mei 2010. Hij gaat op zoek naar de watertijger en ander watergespuis.

Watersafari
In de poel in het Ontdekbos voelen waterbeestje zoals salamanders, kikkers en libellen zich prima thuis. Deze diertjes hebben water nodig dat vol zit met zuurstof. Waterplanten zorgen voor zuurstof. Hij ligt lekker in de luwte en in de volle middagzon, waardoor het water snel opwarmt. Weet jij hoe de geelgerande watertor eruit ziet? Wat het verschil is tussen waterjuffer en libelle. Natuurlijk zijn er ook padden en kikkers. Ze leggen in april hun eitjes al. Je weet wel, van die glibberige kikkerdril. Ga mee op watersafari met de boswachter. Je gaat zelf met een schepnet op onderzoek uit...en wat je dan allemaal ontdekt?!

Ontdekbos
In het Ontdekbos hoef je niet op de paden te blijven. Je mag overal komen en op ontdekkingstocht gaan. Een hut bouwen? De apenhang in? Verdwalen in het doolhof? Het Ontdekbos is een heerlijk ontdekgebied geworden. Er groeit en bloeit van alles en een heleboel dieren weten dit plekje al te vinden.

Aanmelden
De zoektocht start om 14.00 uur bij de p-plaats naast De Schulp, Mosselweg 33 in Biddinghuizen en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten: (035) 655 99 11 . Leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- p.p, niet-leden € 5,- p.p. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top