Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

1,2% huurstijging 2010

Dinsdag 27 april 2010
1,2% huurstijging 2010
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemiddelde huurverhoging in 2010 is vastgesteld op de inflatie van het jaar 2009.

Voor huurders van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) betekent dit over het algemeen een huurstijging van 1,2% per 1 juli 2010. Huurders van OFW worden hier persoonlijk over geïnformeerd voor 1 mei.

Huurbeleid
OFW wil haar woningbezit zoveel mogelijk bereikbaar houden voor de primaire doelgroep. Het streven is er ook op gericht om de huren onder de relevante aftoppingsgrenzen van de huurtoeslag te houden of te brengen. Een uitzondering hierop vormen nieuwe woningen met extra veel maatregelen voor energiebesparing. De besparing op stookkosten weegt dan op tegen de iets hogere huur. OFW kijkt namelijk niet alleen naar de huur, maar naar de totale woonlasten.

Ook wil OFW een deel van haar woningbezit bereikbaar houden voor jongeren. Deze categorie, huurders met de leeftijd onder de 23 jaar, kan alleen in aanmerking komen voor huurtoeslag als de subsidiabele huur lager ligt dan de huurtoeslaggrens voor jongeren. In het huurbeleid wordt hier rekening mee gehouden, wat soms leidt tot een iets lagere huurverhoging.

De bijdrage voor het Fonds Huurdersonderhoud wordt vanaf 1 juli 2010 € 4,75 per maand en de glasverzekering wordt € 2,50 per maand.

Korting door energielabel
Oorspronkelijk was de rijksoverheid van plan om het energielabel dit jaar op te nemen in de woningwaardering. Dit is uiteindelijk niet gelukt. OFW vindt dit jammer want zij was er klaar voor. OFW is natuurlijk wel afhankelijk van landelijk te ontwikkelen software. Toch wil OFW evenals voorgaande jaren rekening houden met het energielabel bij de huurverhoging.

Woningen met een relatief ongunstig energielabel (E, F of G), die nog niet aan moderniseringsprojecten hebben kunnen deelnemen of nog geen voorstel hebben gekregen voor verbetering van de energetische waarde van de woning, krijgen een korting van 0,1% op de huurverhoging. Voor huurders van deze woningen wordt de huurverhoging 1,1% per 1 juli 2010. Het huurverhogingpercentage dat per 1 juli 2010 wordt doorgevoerd, kan dus per woning afwijken op basis van het energielabel.

Geen huurverhoging
OFW heeft besloten geen huurverhoging door te berekenen voor woningen die in de toekomst worden gesloopt, maar in het kader van de leegstandswet nu nog worden verhuurd. Dit geldt voor woningen aan de Voor waar op termijn seniorenwoningen worden gebouwd. Ook de woningen aan de Lucernehof in Biddinghuizen krijgen geen huurverhoging dit jaar. Voor de aanpak van deze wijk wordt nog een plan van aanpak gemaakt in samenwerking met de gemeente.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top