Teakhouten meubelen PolderTEAK
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Jan de Craen: van regelaar tot drager Koninklijke Onderscheiding

Donderdag 29 april 2010
Jan de Craen: van regelaar tot drager Koninklijke Onderscheiding
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - In Biddinghuizen is altijd wel wat te doen. En dat is mede dankzij Jan de Craen. Terecht dat hij dit jaar een koninklijke onderscheiding mocht ontvangen.

Uit betrokkenheid met het dorp en gevoel van medeverantwoordelijkheid voor de samenleving in Biddinghuizen zet Jan de Craen zich al jarenlang in als vrijwilliger bij diverse activiteiten.

Al meer dan twintig jaar is hij de grote organisator van vele evenementen in Biddinghuizen. Het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen bedacht een activiteit en Jan organiseerde de hele boel. Hij ging op zoek naar materialen, boekte zalen of regelde grote tenten, belde met de mensen, regelde de nodige vrijwilligers en alles wat nodig was om de activiteit te laten slagen. Jan is de man die je om een boodschap kan sturen. Hij is altijd beschikbaar en zeer betrouwbaar. Zijn ja is ook ja, daar kan je op rekenen.


V.l.n.r.:
Burgemeester Aat de Jonge
De heer E. Kip: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw W. Bos-Haarman: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer J.A.P.M. de Craen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Jan de Craen is bij de oprichting meteen tot het bestuur toegetreden van stichting De IJsvogel. Hier is hij naast penningmeester, de nestor binnen het jonge bestuur en heeft daardoor een spilfunctie. De feestweek rond Koninginnedag, de avondvierdaagse, de kermis, de tentfeesten in september, maar ook de Sinterklaasintocht en de kerstmarkt zijn voorbeelden van geslaagde en goed georganiseerde activiteiten in Biddinghuizen.

De activiteiten van Stichting De IJsvogel dragen duidelijk bij aan het positieve imago van het dorp. Mede door de grote persoonlijke inzet en jarenlange ervaring van Jan de Craen bruist Biddinghuizen als nooit tevoren.

In de 39 jaar dat hij bij Schaap Holland werkt is hij 20 jaar actief betrokken geweest bij de personeelsvereniging en afsluitend als voorzitter. Nog steeds kan de vereniging een beroep op Jan doen bij het organiseren van activiteiten. In 2005 is bij Schaap Holland het 40-jarig bestaan gevierd. Jan heeft zich vrijwillig gemeld om dit 3 daags evenement als hoofd verantwoordelijke op zich te nemen. In 3 dagen waren ruim 1200 mensen te gast en heeft Jan veel tijd gestoken in de voorbereiding en tijdens het evenement. Jan is voor het bedrijf en zijn collega's een voorbeeld voor maatschappelijke betrokkenheid naar de samenleving van Biddinghuizen


Niet alleen binnen het dorp is Jan verkeersregelaar. Dit doet hij sinds 2005 ook met Lowlands. Waarbij de meeste "jonge" mensen snel hun diensten draaien om naar de bands te kijken, blijft Jan het liefst in zijn gele regenpak op een druk kruispunt staan. Hij gaat nog wel zijn zoons op het terrein gedag zetten maar daarna weer snel naar de weg, want het verkeer moet geregeld worden. En sinds kort reist hij Leontien van Moorsel achterna bij haar Leontiens Lady's tour. Trouw regelt hij het verkeer daar waar de tour verreden wordt. En dit jaar gaat hij deze werkzaamheden ook doen bij de start van de Tour de France in Rotterdam.

Burgemeester Aat de Jonge verklaarde Jan als de Nationale Verkeersregelaar van Nederland! En voegde toe: ,,Jan, Biddinghuizen is apetrots op jou en de Koningin ook. Daarom ben ik blij dat ik jou namens haar jou een lintje mag geven.''

Het dorp is blij met mensen zoals Jan de Craen. Wij waarderen hem zeer en hopen nog lang van deze man te mogen genieten. Hoera voor de man Jan.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 32.3 °C
  • 0.0 mm
  • 24.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top