Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kafa Kafa
Flevolamb Flevolamb

Vrijwilligers gevraagd voor revalidatie Jelte

Maandag 17 mei 2010

BIDDINGHUIZEN - Onlangs ontving BHZNet een ingezonden schrijven met hierin een oproep voor vrijwilligers die willen helpen bij het revalidatieproces van de in 2009 in Elburg mishandelde Jelte Stronkhorst.

Onderstaand vindt u de ingezonden brief.

Beste mensen,
Wij zijn Jan Stronkhorst en Cindy van het Ende en we wonen al weer heel wat jaren samen met onze 3 kinderen Emma, Jelte en Hessel, met veel plezier in(aan de Ellerweg) het buitengebied van Biddinghuizen.

Tot voor een kleine 3 jaar gingen onze kinderen naar de Tamarisk in het dorp, totdat wij voor het Vrije Schoolonderwijs in Harderwijk kozen. Daarom zijn wij de laatste tijd niet meer dagelijks in het dorp te vinden.

In september 2009 is ons leven drastisch veranderd. Bij een visite in een speeltuintje in Elburg is onze middelste, Jelte, ernstig mishandeld door twee jongens. Hij heeft hierbij ernstig hersenletsel opgelopen en is in een coma geraakt. Van het ziekenhuis in Zwolle,naar het UMC in Groningen en uiteindelijk het revalidatiecentrum in Tilburg zijn wij na 6 maanden dan eindelijk weer thuis als gezin bij elkaar.

Jelte’s bewustzijnstoestand werd bij het vertrek uit het revalidatiecentrum op 19 februari van dit jaar vegetatief genoemd. Dit betekent dat hij niet consequent en adequaat genoeg reageert op opdrachten, met andere woorden dat Jelte nog niet volledig uit zijn coma is. Hij krijgt dus geen revalidatieindicatie. Hij laat echter duidelijk zien dat hij verder wil. Hij probeert eenvoudige opdrachten uit te voeren en reageert steeds alerter. Hij is motorisch wel ernstig beperkt en kan hij nog niet praten.

De kans op verder herstel bestaat zeker. Men heeft het dan over de plasticiteit van de hersenen en het overnemen van functies door andere delen van de hersenen. In Nederland houd het behandelen hiervoor al gauw op. Behandelwijzen of therapieën zijn er verder bijna niet. Maar voor je kind geef je nooit op! Jelte is nog maar 9 jaar en wij willen zo graag een leefbaar leven voor hem!

Wij hebben contact gezocht met BIBIC. Dit is een Engels instituut voor kinderen met hersenletsel. Zij hebben veel ervaring hiermee en maken speciale oefenprogramma’s waarmee goede resultaten worden behaald
In juni komen zij bij ons thuis om een programma voor Jelte te maken, hier zouden wij dan 20 juni mee willen starten, alleen…… het is zo’n intensief programma dat we hiervoor ongeveer 100 vrijwilligers nodig hebben.

Je werkt namelijk met 4 mensen per sessie van maximaal een uur, waarbij Jelte’s ontwikkeling vanaf 2 maanden oud tot aan nu 9 jaar opnieuw wordt doorlopen. Hierdoor worden er nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt en wordt alles gestimuleerd.

De oefeningen zijn vrij eenvoudig, echter om zijn armen en benen goed te kunnen bewegen moet je met z’n vieren zijn. Dit moet ongeveer 5 a 6 keer per dag gebeuren.

Vandaar dit berichtje. Wij willen jullie, dorpsgenoten van Biddinghuizen vragen om ons te helpen, 1 uurtje per week (mag natuurlijk meer!) alleen of met een zelf samengesteld groepje van 2,3,4 mensen om onze lieve mannetje verder te helpen.

Heb je vragen of wil je meedoen stuur dan een mailtje naar j.stronkhorst@hetnet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Help Jelte
Stichting Help Jelte Stichting Help Jelte
Help Jelte
Ellerweg 22
8256 RT
Biddinghuizen
T 0321-333843
E info@help-jelte.nl
W http://www.help-jelte.nl
Stichting Help Jelte
Stichting Help Jelte
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top