Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Ontwikkeling seniorenappartementen De Voor

Woensdag 26 mei 2010
Ontwikkeling seniorenappartementen De Voor
Foto: Oost Flevoland Woondiensten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is momenteel bezig met het ontwikkelen van plannen voor seniorenappartementen aan De Voor in Biddinghuizen.

Deze appartementen komen op de plaats waar nu 13 woningen staan. Tot de definitieve plannen bekend zijn, verhuurt OFW in overleg met de gemeente Dronten, de bestaande woningen aan de Voor volgens de Leegstandswet.

De nieuwe seniorenappartementen tegenover Het Plein aan De Voor in Biddinghuizen vormen de afronding van het wijkontwikkelingsplan van Biddinghuizen Centrum. Voor de 36 nieuwe appartementen wordt na de zomer de bouwaanvraag bij de gemeente ingediend waarmee de bestemmingsplanprocedure van start gaat.

De start van de bouw is afhankelijk van de marktontwikkeling, de verkrijging van de bouwvergunning en, daarmee samenhangend, het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure. Naar verwachting zullen de appartementen over 2 á 3 jaar gerealiseerd zijn.

Totdat de plannen kunnen worden uitgevoerd worden de bestaande woningen volgens de Leegstandswet tijdelijk verhuurd. OFW verhuurt deze woningen aan woningzoekenden, die als gevolg van bijzondere omstandigheden, op korte termijn woonruimte nodig hebben en niet kunnen wachten op een reguliere huurwoning.

Gedurende de periode van tijdelijke verhuur wordt aan de woningen het noodzakelijke onderhoud verricht. Zo heeft het complex onlangs een zogenaamde opfris schilderbeurt gekregen, is het aanzicht van de achterkant van de woningen verbeterd en worden noodzakelijke reparaties uitgevoerd.

Mensen die hier vragen over hebben, kunnen contact opnemen met de afdeling Wonen van OFW.

Het bouwplan is "familie" van de reeds gerealiseerde appartementencomplexen. Het is 1 van de 4 hoekpunten die het zogenaamde stedenbouwkundige kwadrant markeren. De opgedane ervaringen van onder andere het onlangs gerealiseerde seniorencomplex De Tas wordt in de bouw van dit complex meegenomen. Ook legt OFW het idee van de indeling van de woningen voor aan de Vrouwen Advies Commissie (VAC).

Bovendien blijft OFW zich ontwikkelen op het gebied van duurzaam bouwen. Daarom zullen ook deze woningen een hoge isolatiewaarde hebben. Daarnaast onderzoekt OFW de mogelijkheden om nog meer rendement te halen uit de verwarmingsinstallatie en de mechanische ventilatie.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.5 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top