Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb

Michele Neleman wereldkampioen

Zaterdag 29 mei 2010
Michele Neleman wereldkampioen
Foto: Agility for Fun - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De 16-jarige Michelle Neleman is afgelopen week tot junior wereldkampioen verkozen bij het eerste WK Dog Dance. Naast kampioen in haar discipline werd Michelle ook gekozen tot overall Junior wereldkampioene.

Dog Dance is een, vooralsnog, kleine en onbekende sport in Nederland. Voornamelijk in de VS en Tsjechië kent de sport al meer bekendheid. Onder begeleiding van muziek dansen de baasjes en laten zij de honden ‘dansen’ door hen te laten volgen en verschillende kunstjes uit te voeren. Dit gaat gepaard met een mooi aangeklede show.


Michelle lijkt samen met haar Tervuerense herder Tzigane’s Limit inmiddels uitgegroeid te zijn tot een gouden duo. In september vorig jaar dansten zij al naar de Europese titel voor de jeugd tijdens het EK in Bant. Daarmee plaatste Michelle zich voor het wereldkampioenschap. Aan dit WK, georganiseerd door de jonge wereldbond WCFO, deden deelnemers uit vele landen mee. Hiervoor hoefde Michelle niet af te reizen naar een ver land. De acts van alle geplaatste deelnemers zijn destijds op de kwalificatietoernooien, waaronder dus het EK in Nederland, gefilmd en verzonden naar de diverse juryleden gevestigd in de VS, Duitsland en Zuid-Afrika.

Met een gemiddelde score van 8,73 was Michelle de absolute winnares bij de Junior Freestyle. Deze score was voldoende om ook overall jeugdkampioene te worden. Een prachtig resultaat voor het Biddinghuizer talent. Zeker gezien het feit dat Michelle nog geen twee jaar danst met haar jonge viervoeter.

Michelle is natuurlijk door het dolle na de bekendmaking van haar dubbele wereldtitel. Ze hoopt later dit jaar weer te kunnen schitteren wanneer ze haar titels mag gaan verdedigen. De deelneemster verklaarde haar succes voornamelijk te danken aan de trainingen van, meervoudig Nederlands kampioene, Brigitte van Gestel van Hondenopleidingscentrum Canine Company.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top