Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Mike Engelbracht is beste Knikkeraar

Woensdag 2 juni 2010
Mike Engelbracht is beste Knikkeraar
Foto: Walibi World - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Honderden knikkerfans waren zaterdag, als deelnemer, aanwezig tijdens de belangrijkste dag van het knikkerseizoen: de finaledag van het Red Band NK Knikkeren 2010.

Na vele voorrondes op basisscholen, bij TV zender Nickelodeon en in verschillende gemeenten kwamen de beste deelnemers bijeen in Walibi World.

600-tal kinderen hebben meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren, als hoogtepunt van het knikkerseizoen. De finale van het Red Band NK Knikkeren 2010 vond plaats in Walibi World, na vele voorrondes op scholen en in diverse gemeenten in Nederland. Mike Engelbracht uit Almere mag zich Kampioen knikkeren van 2010 noemen.


Op maar liefst 50 knikkerbanen en met duizenden officiële NK Knikkers werd 's ochtends begonnen met het spelen van de kwalificatiewedstrijden. De deelnemers met een goede techniek, aanvallend spel en degene die de concentratie het langste konden vasthouden, drongen uiteindelijk door tot de finale wedstrijden. Het Red Band NK Knikkeren werd gewonnen door Mike Engelbracht uit Almere en mag zich 1 jaar lang Beste Knikkeraar van Nederland noemen. 2e werd Adil Iraqui uit Almere. 3e werd Fausto Capello uit Hellevoetsluis en de 4e plaats ging naar Melchior Beernink uit Wekerom. “Het was super leuk! Ik was bijna uitgeschakeld in de 1ste ronde maar heb het overleefd” Aldus winnaar Mike Engelbracht.


Het NK knikkeren werd reeds voor de 8-ste keer in Nederland georganiseerd met als doel om meer kinderen enthousiast te krijgen over het knikkeren en daarmee lekker buiten te spelen. “Knikkeren gaat om pret onderling, competitie, kan door iedereen overal gespeeld worden en is al generaties lang populair” aldus hoofdsponsor Red Band. Dit jaar kreeg men bij aankoop van 2 zakken Red Band een gratis netje officiële NK knikkers.

Walibi World

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.7 °C
  • 0.0 mm
  • 16.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top